Celiakia a potraviny
pridané: 13.11.2007 o 22:24 |
vytlačiť
Celiakia a potraviny
Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia
Termín konania: 24. novembra 2007, (sobota) od 9,00 hod. - 14,00 hod.
Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Radlinského 9, 821 37 Bratislava
(vchod do budovy aj z Kollárového nám., zastávka trolejbusu č. 212, č. 207, č. 208, č. 206)
Hlavný organizátor:
Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD., Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - PhDr. Katarína Hajtášová, Bratislava
Odborní garanti: MUDr. Igor Páv
MUDr. Božena Pekárková
P r o g r a m
IV. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny
9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov
10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ OZC - PhDr. K. Hajtášová, Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU
OZC – Ing. M. Hajtáš /
10,20 – 10,40 hod. Bezlepkové potraviny v systéme liekovej politiky
/ vystúpenie zástupcu Ministerstva zdravotníctva SR /
10,40 – 11,00 hod. Skryté zložky kozmetiky a potravín, rizikové pre celiatikov
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., FCHPT STU Bratislava /
11,00 – 11,20 hod. Prečo celiatici neprospievajú aj pri dodržiavaní
celiatickej diéty
/ MUDr. B. Pekárková, GEA, Trnava, /
11,20 – 11,40 hod. p r e s t á v k a
11,40 – 12,00 hod. Alergény v potravinách, prístupy k ich detekcii
a označovaniu v EÚ
/ MUDr. K. Rimárová, CSc., – LF UPJŠ, Košice /
12,00 – 12,20 hod. Diagnostické testy na stanovenie alergénov
/ Ing. J. Feriancová, Jemo Trading, s.r.o., Bratislava /
12,20 – 12,40 hod. Probiotiká – mäsové výrobky s probiotickou kultúrou
/ Ing. L. Staruch, PhD. – FCHPT STU, Bratislava
12,40 –14,00 hod. Panelová diskusia a informačný blok o potravinách
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., Doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD.,
MUDr. K. Rimárová, CSc., MUDr. B. Pekárková,
Ing. M. Greifová, PhD., Ing. L. Staruch, PhD., MUDr. Igor Páv
Ing. V. Piesecký, Ing. J. Poprac, CSc.,- Novalim, spol. s.r.o.,
Andreas Wenter, J. Boras, - Dr. Schär, Ing. A. Brandšterová /
14,00 hod. Záver
Sprievodným programom počas celého podujatia bude prezentácia výrobkov jednotlivých výrobcov a distribútorov bezlepkových potravín zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Talianska, Nemecka aj s možnosťou nákupu.
Kontakt :
Občianske združenie celiatikov
PhDr. Katarína Hajtášová
tel : 02/556 42 718, fax : 02/556 42 719
mail: khajtasova@stonline.sk
Organizátori:
Potravinárska sekcia
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Ústav biotechnológie potravinárstva FCHPT STU Bratislava
Slovenská spoločnosť pre výživu
Občianske združenie celiatikov Bratislava
Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia
Termín konania: 24. novembra 2007, (sobota) od 9,00 hod. - 14,00 hod.
Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Radlinského 9, 821 37 Bratislava
(vchod do budovy aj z Kollárového nám., zastávka trolejbusu č. 212, č. 207, č. 208, č. 206)
Hlavný organizátor:
Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD., Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - PhDr. Katarína Hajtášová, Bratislava
Odborní garanti: MUDr. Igor Páv
MUDr. Božena Pekárková
P r o g r a m
IV. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny
9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov
10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ OZC - PhDr. K. Hajtášová, Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU
OZC – Ing. M. Hajtáš /
10,20 – 10,40 hod. Bezlepkové potraviny v systéme liekovej politiky
/ vystúpenie zástupcu Ministerstva zdravotníctva SR /
10,40 – 11,00 hod. Skryté zložky kozmetiky a potravín, rizikové pre celiatikov
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., FCHPT STU Bratislava /
11,00 – 11,20 hod. Prečo celiatici neprospievajú aj pri dodržiavaní
celiatickej diéty
/ MUDr. B. Pekárková, GEA, Trnava, /
11,20 – 11,40 hod. p r e s t á v k a
11,40 – 12,00 hod. Alergény v potravinách, prístupy k ich detekcii
a označovaniu v EÚ
/ MUDr. K. Rimárová, CSc., – LF UPJŠ, Košice /
12,00 – 12,20 hod. Diagnostické testy na stanovenie alergénov
/ Ing. J. Feriancová, Jemo Trading, s.r.o., Bratislava /
12,20 – 12,40 hod. Probiotiká – mäsové výrobky s probiotickou kultúrou
/ Ing. L. Staruch, PhD. – FCHPT STU, Bratislava
12,40 –14,00 hod. Panelová diskusia a informačný blok o potravinách
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., Doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD.,
MUDr. K. Rimárová, CSc., MUDr. B. Pekárková,
Ing. M. Greifová, PhD., Ing. L. Staruch, PhD., MUDr. Igor Páv
Ing. V. Piesecký, Ing. J. Poprac, CSc.,- Novalim, spol. s.r.o.,
Andreas Wenter, J. Boras, - Dr. Schär, Ing. A. Brandšterová /
14,00 hod. Záver
Sprievodným programom počas celého podujatia bude prezentácia výrobkov jednotlivých výrobcov a distribútorov bezlepkových potravín zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Talianska, Nemecka aj s možnosťou nákupu.
Kontakt :
Občianske združenie celiatikov
PhDr. Katarína Hajtášová
tel : 02/556 42 718, fax : 02/556 42 719
mail: khajtasova@stonline.sk
Organizátori:
Potravinárska sekcia
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Ústav biotechnológie potravinárstva FCHPT STU Bratislava
Slovenská spoločnosť pre výživu
Občianske združenie celiatikov Bratislava
Diskusia k magazinu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- GABIKA
- pridané:
- 10:16 14.11.2007
Vstup je tam voľný? Môže tam prísť každý bez obmedzenia? GABIKA
-
-
napísal:
- používateľ:
- OZC-Bratislava
- pridané:
- 20:19 14.11.2007
Ahoj Gabika , na seminar je volny vstup pre vsetkych, ktori maju zaujem sa ho zucastnit. Toto podujatie od prveho rocnika je pristupne nielen pre registrovanych clenov OZC Bratislava . Ak si mala na mysli podmienku clensva - tak taketo obmedzenie na toto podujatie neexistuje. Tesime sa na spolocne stretnutie. S pozdravom , Miki H.
KONTAKT
- Predseda: Ing. Mikuláš Hajtáš
Tel: +421 (0)2 556 42 718
E-mail: ozc@mail.t-com.sk - Sídlo:
- Jégého 9
- Bratislava
- IČO:
- 308 461 29
- Oblasť pôsobenia:
- Slovensko
webová stránka: Občianske združenie celiatikov