Celiakia a potraviny

pridané: 13.11.2007 o 22:24 | vytlačiť
Celiakia a potraviny
Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia

Termín konania: 24. novembra 2007, (sobota) od 9,00 hod. - 14,00 hod.

Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Radlinského 9, 821 37 Bratislava
(vchod do budovy aj z Kollárového nám., zastávka trolejbusu č. 212, č. 207, č. 208, č. 206)

Hlavný organizátor:
Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD., Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - PhDr. Katarína Hajtášová, Bratislava

Odborní garanti: MUDr. Igor Páv
MUDr. Božena Pekárková

P r o g r a m
IV. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny

9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov

10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ OZC - PhDr. K. Hajtášová, Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU
OZC – Ing. M. Hajtáš /

10,20 – 10,40 hod. Bezlepkové potraviny v systéme liekovej politiky
/ vystúpenie zástupcu Ministerstva zdravotníctva SR /

10,40 – 11,00 hod. Skryté zložky kozmetiky a potravín, rizikové pre celiatikov
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., FCHPT STU Bratislava /

11,00 – 11,20 hod. Prečo celiatici neprospievajú aj pri dodržiavaní
celiatickej diéty
/ MUDr. B. Pekárková, GEA, Trnava, /

11,20 – 11,40 hod. p r e s t á v k a

11,40 – 12,00 hod. Alergény v potravinách, prístupy k ich detekcii
a označovaniu v EÚ
/ MUDr. K. Rimárová, CSc., – LF UPJŠ, Košice /

12,00 – 12,20 hod. Diagnostické testy na stanovenie alergénov
/ Ing. J. Feriancová, Jemo Trading, s.r.o., Bratislava /


12,20 – 12,40 hod. Probiotiká – mäsové výrobky s probiotickou kultúrou
/ Ing. L. Staruch, PhD. – FCHPT STU, Bratislava

12,40 –14,00 hod. Panelová diskusia a informačný blok o potravinách
/ Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., Doc. Ing. D. Šmogrovičová, PhD.,
MUDr. K. Rimárová, CSc., MUDr. B. Pekárková,
Ing. M. Greifová, PhD., Ing. L. Staruch, PhD., MUDr. Igor Páv
Ing. V. Piesecký, Ing. J. Poprac, CSc.,- Novalim, spol. s.r.o.,
Andreas Wenter, J. Boras, - Dr. Schär, Ing. A. Brandšterová /

14,00 hod. Záver

Sprievodným programom počas celého podujatia bude prezentácia výrobkov jednotlivých výrobcov a distribútorov bezlepkových potravín zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Talianska, Nemecka aj s možnosťou nákupu.

Kontakt :
Občianske združenie celiatikov
PhDr. Katarína Hajtášová
tel : 02/556 42 718, fax : 02/556 42 719
mail: khajtasova@stonline.sk

Organizátori:

Potravinárska sekcia
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Ústav biotechnológie potravinárstva FCHPT STU Bratislava
Slovenská spoločnosť pre výživu

Občianske združenie celiatikov Bratislava
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 2
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (2)

  • napísal:
    používateľ:
    GABIKA
    pridané:
    10:16 14.11.2007

    Vstup je tam voľný? Môže tam prísť každý bez obmedzenia? GABIKA

  • napísal:
    používateľ:
    OZC-Bratislava
    pridané:
    20:19 14.11.2007

    Ahoj Gabika , na seminar je volny vstup pre vsetkych, ktori maju zaujem sa ho zucastnit. Toto podujatie od prveho rocnika je pristupne nielen pre registrovanych clenov OZC Bratislava . Ak si mala na mysli podmienku clensva - tak taketo obmedzenie na toto podujatie neexistuje. Tesime sa na spolocne stretnutie. S pozdravom , Miki H.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.