Celiakia a potraviny

pridané: 12.11.2018 o 20:14 | vytlačiť

Potravinárska sekcia

Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV

Ústav biotechnológie potravinárstva  FCHPT STU  Bratislava

Slovenská spoločnosť pre výživu

 

Občianske združenie celiatikov Bratislava      

 

 Celiakia a potraviny

Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia  

 

 

 

Termín konania:              24. novembra  2018,  (sobota)       od  9,00 hod.  -  14,00 hod.

 

Miesto konania:              Aula  Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU

                                           Radlinského 9,  821 37 Bratislava

                                           (vchod do budovy aj z Kollárového nám., zastávka trolejbusu č. 207 )

Hlavný organizátor:        Potravinárska sekcia SSPLPVV,  FCHPT  STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD.

                                             Bratislava

                                            OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV       - Ing. Mikuláš Hajtáš

                                          PhDr. Katarína Hajtášová , Bratislava

Odborný garant:             Doc. MUDr. Igo Kajaba, PhD. ,

 

P r o g r a m

X. ročníka  odborného  seminára  Celiakia  a potraviny  

 

 9,00 – 10,00 hod.                          Registrácia účastníkov

              

10,00 – 10,10 hod.                        OTVORENIE A PRIVÍTANIE HOSTÍ

                                                           / Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU, OZC – Ing. M. Hajtáš /

 

10,20 – 10,40 hod.                        VÝZNAM NUTRIČNÝCH FAKTOROV U CELIAKIE

                                                           /Doc. MUDr. I. Kajaba, PhD., Ing. L. Staruch PhD.,  

                                                           FCHPT STU Bratislava /

                                                                         

10,40 – 11,00 hod.                        ZDRAVOTNÁ A POTRAVINOVÁ GRAMOTNOSŤ U CELIATIKOV A SLEDOVANIE OBSAHU GLUTÉNU V POTRAVINÁCH URČENÝCH PRE CELIATIKOV V SÚVISLOSTI S EURÓPSKOU LEGISLATÍVOU

/Ing. Z. Žemberyová, Ing. S. Vršanská, D. Lopušanová - ÚVZ Bratislava/

11,00 – 11,20 hod.                        OBEZITA  A BEZLEPKOVÁ DIETA                                                                                      /Ing. J. Kabátová, dietológ GEA/ Dr. Schär , Piešťany/

11,20 – 11,40 hod.                        CHOROBY VYVOLANÉ LEPKOM                                            /MUDr. B. Pekárková , gastroenterológ  Trnava /

                                                          

11,40 – 12,00 hod.                        Diskusia                                                                                       

 

12,00– 12,30 hod.                          Prestávka                                          

                                                          

12,30 – 12,55 hod.                        NOVINKY NOVALIM-u

                                                           /Ing. Jozef Poprac CSc., Novalim Bratislava /

 

12,55 – 13,15 hod.                        Predstavenie nových bezgluténových zmesí firmy Imrich Goliaš LIANA-GOLF, Raslavice /Ing. M. Lazoríkova, Mgr. J. Goliaš/                                                                                   

13,15 –13,55 hod.                          Panelová diskusia

/Kajaba, Greifová, Poprac, Žemberyová, Staruch, Lazoríková, Goliaš, Hajtáš, Hajtášová, Augustín, Sekretár, .../

 

14,00 hod.          Záver

 

Sprievodným programom počas podujatia bude prezentácia výrobkov jednotlivých výrobcov zo Slovenska, Česka, Talianska, Nemecka aj s možnosťou nákupu a ochutnávkou bezgluténových výrobkov.

 

Kontakt:

Občianske združenie celiatikov Bratislava

Ing. Mikuláš  Hajtáš, tel. 0905 88 16 39

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
Pridal: Občianske združenie celiatikov

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.