Opäť alkohol...
pridané: 29.9.2004 o 21:42 |
vytlačiť
Tento zoznam som našla na www.celiac.com. Snažila som sa ho preložiť celý:
Prosím, berte na vedomie, ze ingrediencie v produktoch uvedenych na tejto stránke sa môžu zmeniť. Boli bezpečné pri poslednej kontrole. Je na vás, aby ste si overili, či sú stále bezlepkové - kontrolou zloženia výrobku alebo kontaktovaním výrobcu..
- Armagnac – vyrobený z hrozna
- Bourbon - Makers Mark. Celiatici by nemali mať problém s destilovaným alkoholom alebo octami bez ohľadu na ich zdroj
- Brandy – zvyčajne destilovaná z hrozna a/alebo iného ovocia, aj keď niekedy sa používa aj obilie. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Calvados (jablká).
Grand Marnier.
- Champagne – všetky sú vhodné
- Cider – fermentované z jabĺk alebo iného ovocia. Niektoré sú bezpečné, ale v mnohých je pridaný jačmeň kvôli enzýmom a chuti
Old Deadly Cider
Strongbow
Wood Pecker Cider or Woodchuck Cider
- Cognac – z hrozna
- Gin – destilovaný z obilia a/alebo ovocia. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Club Gin & Tonic (kukurica).
Cocktails for Two Gin Martini (kukuria a hrozno).
Heublein Gin Martini (kukurica a hrozno).
Milshire Gin (kukurica).
Popov Gin (kukurica).
- Grappa – je destilované víno, v ktorom nie je žiaden obilný alkohol a je veľmi silná
- Kahlua
- Kirschwasser (cherry liqueur)
- Margarita Mix:
Jose Cuervo.
Mr. & Mrs. "T".
- Martini:
Club Extra Dry Martini (kukurica a hrozno).
Club Vodka Martini (kukurica a hrozno).
- Medevina – destilovaná z medu
- Mistico:
Jose Cuervo Mistico (agave a cukrová trstina).
- Ouzo – vyrobené z hrozna a anýzu
- Rum – destilovaný z cukrovej trstiny. Ak preferujete ochutený rum, kontaktujte výrobcu a overte si, že je GF. Existujú nepodložené správy, že farbivo v tmavom rume obsahuje lepok. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Bacardi (cukrová trstina).
- Sake – fermentované s ryžou a enzýmami Koji. Enzýmy Koji sa vyrábajú aj s jačmeňom, ale vďaka dvojitej separácii od jačmeňa by mali byť pre celiatikov bezpečné.
- Škótska Whisky je dvojnásobne destilovaná od obilia obsahujúceho glutén, dozrieva v sudoch od sherry, pridáva sa do nej len voda. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj.
- Sherry – väčšinou sú vhodné, sú destilované z hrozna, ale existuje možnosť, že niekedy sa počas výrobného procesu používa aj obilie.
- Šumivé vína – všetky sú vhodné
- Tequila – všetky tequily, ktoré sú vyrobené zo 100% agáve, alebo 100% modrého agáve, sú bezlepkové. Lacnejšie tequily niekedy obsahujú prídatný alkohol, ktorý je väčšinou z cukrovej trstiny. Tmavé tequily môžu obsahovať farbivo obsahujúce lepok. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
El Tosoro.
Herradura.
Jose Cuervo Traditional.
Jose Cuervo White Tequila (agáve a cukrová trstina).
Matador White Tequila (agáve a cukrová trstina).
Sauza Commeritivo.
Sauza Tres Generationes.
- Vermouth – destilovaný z hrozna
- Vodka – pôvodne destilovaná 100% zo zemiakov, dnes je väčšina vodiek vyrobená z obilia. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Black Death (z cukrovej repy).
Bushman's Vodka from Australia (zo 100% kukurice).
Chopin (zemiaky).
Club Vodka & Tonic (kukurica).
Club Vodka Gimlet (kukurica).
Club Screwdriver (kukurica).
Cocktails for Two Screwdriver (kukurica).
Cocktails for Two Vodka Martini (kukurica a hrozno).
Cocktails for Two Vodka & Tonic (kukurica).
Glacier Teton Vodka (100% z Idaho zemiakov).
Heublein Vodka Martini (kukurica a hrozno).
Jinro Soju (Kórejské sladké zemiaky)
Hampton's Vodka (kukurica)
Kamchatka Vodka (kukurica).
Luksusowa Vodka (Poľská vodka zo zemiakov).
Monopolowa (zemiaky).
Popov Citrus Vodka (kukurica).
Popov Tangerine Vodka (kukurica).
Relsk Vodka (kukurica).
Smirnoff Vodka (kukurica).
Smirnoff Silver Vodka (kukurica).
Smirnoff Citrus Twist Vodka (kukurica).
- Vína – všetky vína vrátane portských a sherry sú pre celiatikov bezpečné. Jediný možný problém by mohol byť s precitlivelosťou na sulfidy a/alebo vaječné zložky, ktoré sa používajú vo výrobnom procese niektorých vín
S mierou na zdravie, ale tak sa mi zdá, že tá celiakia je dosť panská choroba.
Prosím, berte na vedomie, ze ingrediencie v produktoch uvedenych na tejto stránke sa môžu zmeniť. Boli bezpečné pri poslednej kontrole. Je na vás, aby ste si overili, či sú stále bezlepkové - kontrolou zloženia výrobku alebo kontaktovaním výrobcu..
- Armagnac – vyrobený z hrozna
- Bourbon - Makers Mark. Celiatici by nemali mať problém s destilovaným alkoholom alebo octami bez ohľadu na ich zdroj
- Brandy – zvyčajne destilovaná z hrozna a/alebo iného ovocia, aj keď niekedy sa používa aj obilie. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Calvados (jablká).
Grand Marnier.
- Champagne – všetky sú vhodné
- Cider – fermentované z jabĺk alebo iného ovocia. Niektoré sú bezpečné, ale v mnohých je pridaný jačmeň kvôli enzýmom a chuti
Old Deadly Cider
Strongbow
Wood Pecker Cider or Woodchuck Cider
- Cognac – z hrozna
- Gin – destilovaný z obilia a/alebo ovocia. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Club Gin & Tonic (kukurica).
Cocktails for Two Gin Martini (kukuria a hrozno).
Heublein Gin Martini (kukurica a hrozno).
Milshire Gin (kukurica).
Popov Gin (kukurica).
- Grappa – je destilované víno, v ktorom nie je žiaden obilný alkohol a je veľmi silná
- Kahlua
- Kirschwasser (cherry liqueur)
- Margarita Mix:
Jose Cuervo.
Mr. & Mrs. "T".
- Martini:
Club Extra Dry Martini (kukurica a hrozno).
Club Vodka Martini (kukurica a hrozno).
- Medevina – destilovaná z medu
- Mistico:
Jose Cuervo Mistico (agave a cukrová trstina).
- Ouzo – vyrobené z hrozna a anýzu
- Rum – destilovaný z cukrovej trstiny. Ak preferujete ochutený rum, kontaktujte výrobcu a overte si, že je GF. Existujú nepodložené správy, že farbivo v tmavom rume obsahuje lepok. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Bacardi (cukrová trstina).
- Sake – fermentované s ryžou a enzýmami Koji. Enzýmy Koji sa vyrábajú aj s jačmeňom, ale vďaka dvojitej separácii od jačmeňa by mali byť pre celiatikov bezpečné.
- Škótska Whisky je dvojnásobne destilovaná od obilia obsahujúceho glutén, dozrieva v sudoch od sherry, pridáva sa do nej len voda. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj.
- Sherry – väčšinou sú vhodné, sú destilované z hrozna, ale existuje možnosť, že niekedy sa počas výrobného procesu používa aj obilie.
- Šumivé vína – všetky sú vhodné
- Tequila – všetky tequily, ktoré sú vyrobené zo 100% agáve, alebo 100% modrého agáve, sú bezlepkové. Lacnejšie tequily niekedy obsahujú prídatný alkohol, ktorý je väčšinou z cukrovej trstiny. Tmavé tequily môžu obsahovať farbivo obsahujúce lepok. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
El Tosoro.
Herradura.
Jose Cuervo Traditional.
Jose Cuervo White Tequila (agáve a cukrová trstina).
Matador White Tequila (agáve a cukrová trstina).
Sauza Commeritivo.
Sauza Tres Generationes.
- Vermouth – destilovaný z hrozna
- Vodka – pôvodne destilovaná 100% zo zemiakov, dnes je väčšina vodiek vyrobená z obilia. Väčšina celiatikov by nemala mať problém s destilovaným alkoholom alebo octom bez ohľadu na ich zdroj. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť všetkým výrobkom z obilia obsahujúceho lepok:
Black Death (z cukrovej repy).
Bushman's Vodka from Australia (zo 100% kukurice).
Chopin (zemiaky).
Club Vodka & Tonic (kukurica).
Club Vodka Gimlet (kukurica).
Club Screwdriver (kukurica).
Cocktails for Two Screwdriver (kukurica).
Cocktails for Two Vodka Martini (kukurica a hrozno).
Cocktails for Two Vodka & Tonic (kukurica).
Glacier Teton Vodka (100% z Idaho zemiakov).
Heublein Vodka Martini (kukurica a hrozno).
Jinro Soju (Kórejské sladké zemiaky)
Hampton's Vodka (kukurica)
Kamchatka Vodka (kukurica).
Luksusowa Vodka (Poľská vodka zo zemiakov).
Monopolowa (zemiaky).
Popov Citrus Vodka (kukurica).
Popov Tangerine Vodka (kukurica).
Relsk Vodka (kukurica).
Smirnoff Vodka (kukurica).
Smirnoff Silver Vodka (kukurica).
Smirnoff Citrus Twist Vodka (kukurica).
- Vína – všetky vína vrátane portských a sherry sú pre celiatikov bezpečné. Jediný možný problém by mohol byť s precitlivelosťou na sulfidy a/alebo vaječné zložky, ktoré sa používajú vo výrobnom procese niektorých vín
S mierou na zdravie, ale tak sa mi zdá, že tá celiakia je dosť panská choroba.