becherovka

pridané: 24.1.2006 o 21:06 | vytlačiť
vyjadrenie od vyrobcu Becherovky:

Dobrý den,

líh používaný ve výrobě Becherovky je ze 100% melasový.
Podle našich dosavadních poznatků není ani žádná jiná ze surovin
možným zdrojem problémů pro lidi s bezlepkovou dietou.

Doufám, že Vás touto odpovědí uspokojím. V případě jakýchkoliv
dalších dotazů mě, prosím, kdykoliv kontaktujte

Dobry den,

k Vasemu dotazu ohledne Becherovky mohu upresnit, ze melasovy lih je lih, ktery se vyrabi z odrezku cukrove repy,
tedy meziproduktu pri vyrobe cukru. Ten proces je jednoduchy - odrezky cukrove repy se nadrti, ve vode se z toho
udela takova husta kase a necha se to rizene vykvasit. Potom se to v lihovaru predestiluje a vycisti.

Sance, ze by se v melasovem lihu objevil nejaky podil lihu vyrobeneho z obili je temer nulova, protoze a) procesy
vyroby probihaji jinak a maloktery lihovar umi vedle sebe zpracovavat prubezne oboji material, b) naklady na obilni
lih jsou podstatne vyssi a tudiz by to v pripade promichani znamenalo pro vyrobce znacou ztratu.

Zrovna tak je minimalni i sance, ze by se do toho primichal lih bramborovy, pripadne destilaty z ruznych druhu ovoce,
protoze tyto lihy se vyrabi pouze v malem a na velmi specializovanem zarizeni.

No a abych ten vycet lihu doplnil - tak lih z cukrove trtiny se v nasich zemepisnych podminkach nevyrabi a i kdyz uz
jsme zaznamenali prvni pokusy o jeho import, neni to pro tuzemske vyrobce cenove zajimave.
Podobna situace je i u kukuricneho lihu, ale tam jsme se zatim ani s importnimi aktivitami nesetkali.

Bezne se tedy muzete setkat:
a) s vyrobky z melasoveho lihu (Becherovka, Ramazzotti + veskere ostatni bylinne a nizkoalkoholicke likery, pastis, tuzemske
rumy, mene kvalitni vodky a levna brandy prodavane na trzich v CR a SR)
b) s vyrobky z obilniho lihu (nektere lepsi vodky - napr. Wyborowa)
c) s whiskami a bourbonem (obili, kukurice - Jameson, Ballantines, Chivas Regal, Four Roses)
d) s ovocnymi destilaty a palenkami (vsechny konaky - napr. Martell, slivovice atd.)

Preji prijemne chvile s Becherovkou.

S pozdravem

V.Sebik, vyrobni reditel Jan Becher - Karlovarska Becherovka a.s.


Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: dano1972

Diskusia k magazinu (11)

  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    16:07 25.1.2006

    Ahoj Dano1972, tu Júlia1978 ;) tomuto vravím príspevok dňa! Už aj idem rozšíriť domáci bar! frčka.

  • napísal:
    používateľ:
    babina
    pridané:
    18:16 25.1.2006

    Vďaka Dano 1972! To je skutočne vynikajúca správa. Ja by som asi nebola našla odvahu napísať výrobcovi a pritom práve Becherovka mi chýbala. babina

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    20:20 25.1.2006

    Super sprava, vdaka Dano M.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:00 26.1.2006

    Hurá to je skvelá správa, ale hlavne tá čo bola ako dodatok k becherovke, že z toho melasoveho liehu sa robia aj ostatné bilinné a nizkoalkoholicke likery, tuzemske rumy, menej kvalitne vodky a lacna brandy predavana na trhoch v CR a SR Z TOHO BY TOTIŽ TAKTIEŽ VYPLÝVALO, ŽE MôŽEME AJ: - Demänovku, Karpatské, Bratislavské a iné brandy - lacnú Vodku, Rum, Borovičku, Gin, atd. Alebo som to zle pochopil??

  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    14:11 26.1.2006

    S tým konzumovaním ostatných nápojov, ktoré by mali byť z melasového liehu by som to tak jednoznačne nevidela. Podľa mňa si treba túto informáciu ešte overiť u výrobcu. Už aj idem napísať na St. Nicolaus kvôli Demänovke! frčka.

  • napísal:
    používateľ:
    dano1972
    pridané:
    15:18 26.1.2006

    len sa prosim Vas nedopite ako dogy:-)) vsetko s mierou... dajte si nejaky miesany napoj z becherovky, citronik, lad......super vec:-)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    14:10 27.1.2006

    Super frčka, potom daj vedieť, čo ti St.Nicolaus odpísali. Mne raz niekto spomínal, že spoločnosť Old Herold zaručene nepoužíva obylný lieh, ale zemiakový alebo trstinový, ale oni mi na mail bohuzial neodpísal, tak neviemi

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:22 28.1.2006

    joj, ako dogy nie, ale bechera som už nepila 5 rokov, takže ďakujem a práve v zime, na lyžovačke.... hoci ja teraz skôr na chorobu. tak dík a zdravím, už som ťa tu dávno "nepostrehla" alena BB - (info dovolenka Tunis)

  • napísal:
    používateľ:
    dano1972
    pridané:
    08:13 30.1.2006

    ahoj, no spominam si....a dovolenka bola??? ako chutil becher po 5 rokoch??:-)da sa tu pisat aj, co ja viem, do mailboxu??? a na zdravie:-)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:24 30.1.2006

    Osobne mám veľmi dobrú skúsenosť aj s Demänovkou aj Becherovkou, na trávenie je to lepšie ako nejaká tabletka. Stačí štamperlík, a o chvíľu je lepšie. Celkom vážne, takže NA ZDRAVIE!! Maja.

  • napísal:
    používateľ:
    Linda
    pridané:
    18:15 30.1.2006

    Ahoj Maji, máš pravdu. Na zdravie. Mne becherovečka chutií a pri príprave nedelného obeda mi jeden ,,kalíštek" robi spoločnosť. Pa,pa

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.