becherovka
Dobrý den,
líh používaný ve výrobě Becherovky je ze 100% melasový.
Podle našich dosavadních poznatků není ani žádná jiná ze surovin
možným zdrojem problémů pro lidi s bezlepkovou dietou.
Doufám, že Vás touto odpovědí uspokojím. V případě jakýchkoliv
dalších dotazů mě, prosím, kdykoliv kontaktujte
Dobry den,
k Vasemu dotazu ohledne Becherovky mohu upresnit, ze melasovy lih je lih, ktery se vyrabi z odrezku cukrove repy,
tedy meziproduktu pri vyrobe cukru. Ten proces je jednoduchy - odrezky cukrove repy se nadrti, ve vode se z toho
udela takova husta kase a necha se to rizene vykvasit. Potom se to v lihovaru predestiluje a vycisti.
Sance, ze by se v melasovem lihu objevil nejaky podil lihu vyrobeneho z obili je temer nulova, protoze a) procesy
vyroby probihaji jinak a maloktery lihovar umi vedle sebe zpracovavat prubezne oboji material, b) naklady na obilni
lih jsou podstatne vyssi a tudiz by to v pripade promichani znamenalo pro vyrobce znacou ztratu.
Zrovna tak je minimalni i sance, ze by se do toho primichal lih bramborovy, pripadne destilaty z ruznych druhu ovoce,
protoze tyto lihy se vyrabi pouze v malem a na velmi specializovanem zarizeni.
No a abych ten vycet lihu doplnil - tak lih z cukrove trtiny se v nasich zemepisnych podminkach nevyrabi a i kdyz uz
jsme zaznamenali prvni pokusy o jeho import, neni to pro tuzemske vyrobce cenove zajimave.
Podobna situace je i u kukuricneho lihu, ale tam jsme se zatim ani s importnimi aktivitami nesetkali.
Bezne se tedy muzete setkat:
a) s vyrobky z melasoveho lihu (Becherovka, Ramazzotti + veskere ostatni bylinne a nizkoalkoholicke likery, pastis, tuzemske
rumy, mene kvalitni vodky a levna brandy prodavane na trzich v CR a SR)
b) s vyrobky z obilniho lihu (nektere lepsi vodky - napr. Wyborowa)
c) s whiskami a bourbonem (obili, kukurice - Jameson, Ballantines, Chivas Regal, Four Roses)
d) s ovocnymi destilaty a palenkami (vsechny konaky - napr. Martell, slivovice atd.)
Preji prijemne chvile s Becherovkou.
S pozdravem
V.Sebik, vyrobni reditel Jan Becher - Karlovarska Becherovka a.s.
Diskusia k magazinu (11)
-
-
napísal:
- používateľ:
- frcka
- pridané:
- 16:07 25.1.2006
Ahoj Dano1972, tu Júlia1978 ;) tomuto vravím príspevok dňa! Už aj idem rozšíriť domáci bar! frčka.
-
-
napísal:
- používateľ:
- babina
- pridané:
- 18:16 25.1.2006
Vďaka Dano 1972! To je skutočne vynikajúca správa. Ja by som asi nebola našla odvahu napísať výrobcovi a pritom práve Becherovka mi chýbala. babina
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 20:20 25.1.2006
Super sprava, vdaka Dano M.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 12:00 26.1.2006
Hurá to je skvelá správa, ale hlavne tá čo bola ako dodatok k becherovke, že z toho melasoveho liehu sa robia aj ostatné bilinné a nizkoalkoholicke likery, tuzemske rumy, menej kvalitne vodky a lacna brandy predavana na trhoch v CR a SR Z TOHO BY TOTIŽ TAKTIEŽ VYPLÝVALO, ŽE MôŽEME AJ: - Demänovku, Karpatské, Bratislavské a iné brandy - lacnú Vodku, Rum, Borovičku, Gin, atd. Alebo som to zle pochopil??
-
-
napísal:
- používateľ:
- frcka
- pridané:
- 14:11 26.1.2006
S tým konzumovaním ostatných nápojov, ktoré by mali byť z melasového liehu by som to tak jednoznačne nevidela. Podľa mňa si treba túto informáciu ešte overiť u výrobcu. Už aj idem napísať na St. Nicolaus kvôli Demänovke! frčka.
-
-
napísal:
- používateľ:
- dano1972
- pridané:
- 15:18 26.1.2006
len sa prosim Vas nedopite ako dogy:-)) vsetko s mierou... dajte si nejaky miesany napoj z becherovky, citronik, lad......super vec:-)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 14:10 27.1.2006
Super frčka, potom daj vedieť, čo ti St.Nicolaus odpísali. Mne raz niekto spomínal, že spoločnosť Old Herold zaručene nepoužíva obylný lieh, ale zemiakový alebo trstinový, ale oni mi na mail bohuzial neodpísal, tak neviemi
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 11:22 28.1.2006
joj, ako dogy nie, ale bechera som už nepila 5 rokov, takže ďakujem a práve v zime, na lyžovačke.... hoci ja teraz skôr na chorobu. tak dík a zdravím, už som ťa tu dávno "nepostrehla" alena BB - (info dovolenka Tunis)
-
-
napísal:
- používateľ:
- dano1972
- pridané:
- 08:13 30.1.2006
ahoj, no spominam si....a dovolenka bola??? ako chutil becher po 5 rokoch??:-)da sa tu pisat aj, co ja viem, do mailboxu??? a na zdravie:-)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 12:24 30.1.2006
Osobne mám veľmi dobrú skúsenosť aj s Demänovkou aj Becherovkou, na trávenie je to lepšie ako nejaká tabletka. Stačí štamperlík, a o chvíľu je lepšie. Celkom vážne, takže NA ZDRAVIE!! Maja.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Linda
- pridané:
- 18:15 30.1.2006
Ahoj Maji, máš pravdu. Na zdravie. Mne becherovečka chutií a pri príprave nedelného obeda mi jeden ,,kalíštek" robi spoločnosť. Pa,pa