Chlieb s amarantovými perličkami
40g amarantových perličiek
400g Promix CH
200g Promix CH
1 kocka droždia FALA
6 dcl vlažnej vody
3 PL oleja
2 ČL soli
1/2 ČL guarovej gumy - nemusí byť
ľanové a slnečnicové semienka
Droždie rozpustím vo vode a zmiešam všetky suroviny, semienka dávam až nakoniec. Poriadne premiešam, naložím do foriem, nechám cca 20 min pokysnúť, vrch narežem nožom, aby nepraskol, pečiem pri 220 st.C. Počas pečenia potieram vodou, aby bola pekná chrumkavá kôrka.
Nechám vychladnúť, na druhý deň mi manžel chlebík pekne pokrája, dám zamraziť. Po rozmrazení ho dám na 15s do mikrovlnky - je úplne mäkkučký.
Je to jeden z tých chebov, ktoré sa nedrobia, je pekný vzdušný, chutí ako grahamový.
Diskusia k magazinu (4)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 13:35 11.11.2005
Nemá sa náhodou použiť namiesto 200g Promix CH nejaká iná múka (napr. Promix T, UNI)? Alebo treba dať 600g Promix CH? frčka.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 09:03 14.11.2005
Ano, pardon, malo to byť Promix Forte.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 15:04 22.1.2006
Chcela som piecť chlieb z amarantovej múky, ale nikde som tento recept nenašla. Preto som postupovala ako pri pečení chleba z PROMIXu. Ale po ochutnaní sa mi cesto zdalo veľmi horké,tak som ho zmiešala ešte z bezlepkovou múkou. Neviem či sa má táto múka používať iba v malom pomere ako nejaký doplnok...? Ak viete recept pošlite prosím. Ďakujem
-
-
napísal:
- používateľ:
- maja26
- pridané:
- 19:05 22.1.2006
z amarantovej múky sa nikdy nepečie z čistej. pomer je vždy opačny. amarantovej ja osobne davam tak 2-3 PL alebo podobne. je velmi vyzivna ale ked jej je vela tak zhorkne, presne tak ako tebe. ja robievam lievance z pohankovej múky a davam tam amarantovú múku na dochutenie. ak by si chcela nejake recepty, staci mi napisat.