Chlieb pečený v elektrickej rúre
pridané: 24.11.2004 o 23:07 |
vytlačiť
Recept:
30 g ryžová múka
30 g pohánková múka
340 g PROMIX CH
1 balíček sušeného droždia
1 PL vínny ocot
1PL olivový olej
1/2 KL soľ
1/2 cukor
1 KL chlebové korenie
3,2 dcl vlažnej vody
Do vody pridám droždie, múky, cukor, soľ, korenie, olej a ocot. Poprípade pridám trošku slnečnicových semienok. Vymiešam. Dám do maslom vymastenej formy a nechám 35 - 40 min. kysnúť. Vkladám do vopred vyhriatej rúry na 230 st.C. po 20 minútach stíšim na 180 st.C. po 15 minútach stíšim na 100 st.C. Chlieb dopekám na tejto teplote 15 min. Chlieb je výborný, má kôrku a nedrobí sa tak, ako kupovaný. Jeho príprava je veľmi rýchla.
Príprava: 10 min.
Pečenie: 50 min.
30 g ryžová múka
30 g pohánková múka
340 g PROMIX CH
1 balíček sušeného droždia
1 PL vínny ocot
1PL olivový olej
1/2 KL soľ
1/2 cukor
1 KL chlebové korenie
3,2 dcl vlažnej vody
Do vody pridám droždie, múky, cukor, soľ, korenie, olej a ocot. Poprípade pridám trošku slnečnicových semienok. Vymiešam. Dám do maslom vymastenej formy a nechám 35 - 40 min. kysnúť. Vkladám do vopred vyhriatej rúry na 230 st.C. po 20 minútach stíšim na 180 st.C. po 15 minútach stíšim na 100 st.C. Chlieb dopekám na tejto teplote 15 min. Chlieb je výborný, má kôrku a nedrobí sa tak, ako kupovaný. Jeho príprava je veľmi rýchla.
Príprava: 10 min.
Pečenie: 50 min.