Bezlepkový chlieb
pridané: 10.4.2003 o 09:30 |
vytlačiť
270 g bezlepková múka PROMIX CH, droždie/veľkosti orecha/ 3,1 dcl vlažnáj voda, kryštálový cukror, 1 polievková lyžica oleja, 1/2 malý pretlačený zemiak /uvarený v šupke deň dopredu/ .
Do vlažnej vody pridáme trošku cukru a droždie. Necháme na teplom mieste cca 10 minút. Medzitým odvážime múku, pretlačíme zemiak, pridáme kvások, olej a ručným šľahačom miešame cca 3 minúty.
Vymastíme formu podobnú ako na biskupský chlebík, ale hranatú a nalejeme do nej vypracované cesto. Necháme chvíľu na teplom mieste cca 10 minút podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov 25 minút. Po upečení ihneď vyklopíme z formy a položíme na mriežku aby ostal chrumkavý.
Hneď po vychladnutí krájame na porcie a zmrazíme.
Z mrazničky vyberáme asi 1 hodinu pred upotrebením. Prajem Vám dobrú chuť.
Do vlažnej vody pridáme trošku cukru a droždie. Necháme na teplom mieste cca 10 minút. Medzitým odvážime múku, pretlačíme zemiak, pridáme kvások, olej a ručným šľahačom miešame cca 3 minúty.
Vymastíme formu podobnú ako na biskupský chlebík, ale hranatú a nalejeme do nej vypracované cesto. Necháme chvíľu na teplom mieste cca 10 minút podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov 25 minút. Po upečení ihneď vyklopíme z formy a položíme na mriežku aby ostal chrumkavý.
Hneď po vychladnutí krájame na porcie a zmrazíme.
Z mrazničky vyberáme asi 1 hodinu pred upotrebením. Prajem Vám dobrú chuť.