Bezlepkovy chlieb z promixu T

pridané: 14.12.2006 o 19:52 | vytlačiť
BEZLEPKOVY CHLIEB z promixu T

Indegridencie:

- 1kg. Promix T
- Kocka kvasnic Fala
- Olej
- Ocot Vinny

- Sol
- Cukor
- Voda
- Semiacka (slnecnicove,lanove)

Postup:

Do väcsej nadoby(mysky) dame 2dcl. vlaznej vody,do ktorej pridame kocku kvasnic,2KL cukru a medzi prsty muky(promix T). Spravime kvasok,do ktoreho pridame 8dcl. vlaznej vody, 2PL octu, 2PL oleja, 2ČL soli a semiacka podla uvazenia a pridame cele 1kg. muky promix T a zmiesame dokopy. Do vymastenych a mukou vysipanych foriem,rozdelime chlebovu hmotu na 2 rovnake casti a nechame 15-20min. kysnut. Po nakysnuti pecieme vo vyhriatej rure 1hod. na 240 °C. Po upeceni vyklopime z nadob na drevenu dosku a chlieb zabalime do bielej uterky(moze byt i plachta) a nechame vychladnut. Po vychladnuti nakrajame a naporcirujeme do sackou,ktore vlozime do mraznicky a chladnicky. Chlieb zohrievame v hriankovaci. Prajem dobru chut. Nadoby zakupite v domacich potrebach. tondis
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: tondis

Diskusia k magazinu (3)

  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    21:14 14.12.2006

    Odporúčam ten chlebík, je fakt výborný. Ja ho pečiem v pekárni z polovičnej dávky, len namiesto 1/2 bal. kvasníc dávam iba 1/4 bal. Prajem veľa zdaru Tina1

  • napísal:
    používateľ:
    DanielaBacíková
    pridané:
    17:29 16.12.2006

    Aj mne sa tento chlebík páči viac, ako z "bielej múky". Ja si cesto robím v tzv. miske kyske nechám ho tri až štyrikrát prepufnúť a potom ho pečiem v dvoch nádobách topervare. Keď je čerstý, je úplne fantastický a veľmi dobrý je aj po rozmrazení. Dobrú chuť praje Daniela

  • napísal:
    používateľ:
    tanuska
    pridané:
    11:19 17.12.2006

    Ak mozem poradit, na vylepsenie chlebika z Promixu T pouzívam aj uvarene a nastruhane zemiaky a trosku xanthanovej alebo guarovej gumy. Ocot nedavam. Peciem ho v obycajnej plynovej rure a mojmu synovi iny ani nechuti. Caute Tana

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.