Celiakia a potraviny
Oficiálne sa stretnutie začalo o 9:00 registráciou prítomných a najmä možnosťou nákupu bezlepkových výrobkov od jednotlivých výrobcov bezlepkových potravín, ktorí sa stretnutia zúčastnili. Okrem ďalších to boli napríklad firmy Schär, Novalim, Jordan’s a ďalšie.
O 10:00 sa začal oficiálny program prednáškami jednotlivých odborných hostí – prednášajúcich. Ešte pred tým sme však spolu s Jacekom z firmy Schär odovzdali balíček bezlepkových potravín najaktívnejšiemu prispievateľovi na stránke recepty.celiakia.sk za mesiac október – Silivii Fábryovej (Silvia_deti).
Samotný program presne kopíroval plán, môžete si ho pozrieť v predchádzajúcom článku – pozvánke na toto stretnutie. Jednotlivé príspevky boli nesmierne zaujímavé, o čom svedčila aj plná sála až do úplného záveru (odhadom vyše 150 ľudí). Záverom odpovedali prítomní lekári a potravinoví odborníci na otázky prítomných.
Jednotlivé príspevky boli natoľko zaujímavé, že sa budeme snažiť ich zopakovať v niektorom z nasledujúcich čísiel časopisu Celiakia. Prvé tohtoročné číslo dostali prítomní celiatici v tlačenej forme na stretnutí, všetci členovia jednotlivých občianskych združení ho dostanú tiež poštou. Elektronickú verziu časopisu si môžete stiahnuť už dnes na našej stránke.
Záverom by som sa veľmi rád poďakoval organizátorom – najmä Katke a Mikimu Hajtášovcom a tiež Lacovi Staruchovi z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU. Teším sa na ďalšie podobné vydarené akcie.
Diskusia k magazinu (4)
-
-
napísal:
- používateľ:
- saska99
- pridané:
- 15:54 25.11.2007
Uvedeného stretnutia som sa zúčastnila aj s dcérou. Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí dokázali zorganizovať toto stretnutie. V jeden deň /voľný deň/ dokázať zhromaždiť toľko významných ľudí,kapacít, je myslím si veľká zásluha.Dozvedela som sa veľmi veľa zaujímavých vecí, dôležitých pre ďalší život bezlepkáča. Celé stretnutie prechádzalo veľmi príjemnmnou, uvoľnenou aj humornou atmosférou. Už sa tešíme na najbližšie stretnutie. Ešte raz ďakujeme.
-
-
napísal:
- používateľ:
- piskoota
- pridané:
- 19:37 26.11.2007
Ahojte, mohol by sa niekto blizsie podelit o informacie z prednasky: Skryté zložky kozmetiky a potravín, rizikové pre celiatikov / Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., FCHPT STU Bratislava /, ktora bola na stretnuti? Mam diagnostikovanu Duhringovu dermatitidu (pred 4 mesiacmi) a teda okrem jedla si mam davat pozor aj na kozmetiku, len mi to nie je este celkom jasne. dakujem kresne:)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Hojerova
- pridané:
- 22:53 18.12.2007
Ahoj, mila pani / slecna, slubila som, ze moju prednasku spracujem na web stranku Vasho zdruzenia. A tak aj urobim. Len mi dajte, prosim, cas, momentalne mi konci semester u mojich VS studentov. Urcite to niektori z Vas poznate: davam zapocty a predterminy. verim, ze hned po sviatkoch spracujem slubene. Mam aj jednu super spravu. Kolektiv lekarov z Kosic pripravuje knihu o celiakii. Poziadali ma o napisanie kapitoly do danej knihy na zaklade mojej prednasky dna 25.11. Vsetkym Vam, moji mili, prajem do noveho roka: "Vela, vela BEZLEPKU vsade okolo Vas". Jarmila Hojerova P.S. Sklanam "dolu klobuk" pred nesmierne zaslusnou aktivitou manzelov Hajtasovych.
-
-
napísal:
- používateľ:
- piskoota
- pridané:
- 17:49 19.12.2007
Dobry den, Dakujem krasne za odpoved. Chapem Vas, ja som studentkov VS, takze mi je dobre znami zhon na konci semestra:) Pekne sviatky vsetkym:)