Skúsenosti s Pizzou Mizzou
Odkedy som na bezlepkovej diéte, túto pizzériu navštevujem najčastejšie zo všetkých (neviem, či je to ich propagáciou bezlepkových jedál, jednoducho im verím, že robia všetko tak, ako majú).
Na rajčinovú polievku s parmezánom nedám dopustiť. Pre mňa je to jedna z najlepších polievok. Teda, čo sa týka polievok v reštauráciach. Najlepšiu samozrejme robí moja mama:). Často si ju dávam ako poslednú záchranu, keď sa niekam ponáhľam. Avšak nikdy nevyužívam Pizza Mizza Express, pretože raz som sa pýtala pani, ktorá jedlo nakladá na taniere, čo mi môže ponúknuť bezlepkové. S presvedčením tvrdila, že všetko z ich ponuky je zaručene bezlepkové. Pýtala som sa teda, či aj tie štangle, čo sú na pulte vystavené. Ona stále trvala na svojom, že úplne všetko. Tak som ju poprosila, aby zavolala kuchára, že nech mi radšej povie on. Kuchár samozrejme s hrôzou na tú čašníčku/výdajničku jedál skríkol, že nič na pulte nie je bezlepkové, že to musí dať dať variť osobitne. Tak aspoň niekto z nich tam mal šajnu o tom, čo ponúkajú. Avšak po tejto skúsenosti Express nikdy viac (plus keď som videla tú hygienu, ako sú klasické pizza štangle vedľa mojej obľúbenej polievočky a trúsi sa do nej, tak som sa rozhodla obetovať tých pár minút navyše a chodiť len do reštaurácii, kde dúfam zamestnávajú ľudí, ktorí aspoň vedia čo to o bezlepkovej diéte).
Skúsenosti z jednotlivých pobočiek
Pizza Mizza v Petržalke - Niekomu by mohlo prekážať až príliš hlučné prostredie (v každej Pizze Mizze som zažila vždy strašný hluk, ale tu sa to zdvojnásobuje, pretože návštevnosť mamičiek s deťmi je tu veľká - deti majú vlastný pultík, kde im dajú ozajstné cesto, ktoré si samé vyvaľkajú na pizzu a pekár im to aj naozaj upečie. Proste deti sa tu nenudia a je to aj značne počuť:). Podľa mňa super nápad.
Je tam vždy naozaj plno, naposledy si už ľudia nemali kam sadnúť a museli čakať, kým niekto odíde. To zazeranie ľudí spoza okna pôsobí na mňa dojmom "no dojedzte už!" :D.
Avšak obsluha veľmi milá, usmievavá. Vždy sa mi snažili vyhovieť, okrem toho posledného razu, keď tam mali tak plno. Až mi ich bolo až ľúto, lebo do toho zhonu, čo tam mali, som ja zahlásila bezlepkové pirohy. Vtedy som na čašníčke videla, ako až očami prekrútila, ale zo skúsenosti svojej praxe čašníčky som ju úplne chápala. To, že som čakala na bezlepkové pirohy trošku dlhšie (cca pol hodinu), som predpokladala. Ale polievku mi doniesli tiež až niekedy po 20 mintách:/. Ale nevyzeralo to tak, že čašníčka na mňa zabudla, skôr len kuchári nestíhali.
Rajčinová polievka bola ako vždy super - zdalo s mi, že mi aj dopriali parmezánu - asi ako odškodnenie za čakanie:).
Pirohy plnené špenátom a kozím syrom so syrovou omáčkou (ricotta a kozí syr) - cesto jemnučké, dobre ochutené cesnakom, syrová omáčka taká klasická. Niekomu by sa mohli zdať neslané, no ja veľmi nesolím, čiže pre mňa dobré. Akurát porcia veľká, musela som si ich dať zabaliť (aspoň som mala na druhý deň na obed čo jesť:). Mimochodom, boli dobré aj na druhý deň. Prikladám aj foto, akurát vtedy rovno predomnou sedel Patrik Herman, vyzeralo to tak, že si idem fotiť jeho (keby vedel, že mňa viacej jedlo zaujímalo :)).
Mala som tu raz aj tvarohové pirohy s vanilkovým krémom - Tak tie neodporúčam, sú strašne maličké, je ich asi 5 mini kúskov a okolo tvarohu ani neprešli. Jediné, čo mi na nich chutilo, bol ten vanilkový krém, ktorého bolo málo. Nabudúce si vypýtam asi len pohár toho krému:).
Link na reštauráciu v našom katalógu: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=125/pizza-mizza?rsid=125
Pizza Mizza Aupark Piešťany - Zase dosť rušné prostredie. Aj keď je tam návštevnosť oproti BA značne nižšia, mám z obsluhy pocit, že nestíha a všetko im dlhšie trvá.
Tu som si dala raz pirohy s lekvárom - tak tie boli super, oproti tým tvarohovým omnoho lepší gurmánsky pôžitok:) Dva veľké pirohy, ani by som nevedela, že bezlepkové. Strašne sladkéééé:)).
Bezlepková pizza Margherita - bola taká o ničom, suchá a bez chuti, že sme mali problém ju zjesť spolu so sestrou a mamou. Jednu. Ani zabaliť sme si ju nedali.
Link na reštauráciu v našom katalógu: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=52
Pizza Mizza Avion Bratislava - Chodím tam len na polievku. Čiže môžem zatiaľ posúdiť len obsluhu, s ktorou som veľmi spokojná.
Link na reštauráciu v našom katalógu: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=126
Myslím, že každý celiatik má osobné skúsenosti so sieťou reštauráciií Pizza Mizza a môžeme im byť vdační za to, že na nás vôbec myslia. Je to jedna z mála pizzérií, kde si personál dáva záležať na tom, aby neprišlo ku kontaminácií jedál lepkom pri príprave. Vďaka tejto sieti reštaurácií sa môžeme aj my ísť najesť von a nevedieť, čo skôr si z jedálneho lístka vybrať:). Takéto reštaurácie sú jedinou môžnou voľbou pre ľudí, ktorí sú na lepok tak citliví, že si nemôžu dovoliť dať si v obyčajnej reštaurácií ani šalát s kuracím mäsom kvôli možnej kontaminácií lepkom v kuchyni. Kiež by bolo takýchto reštaurácii viac. Verím, že čoskoro aj bude.
MENU k nahliednutiu: http://www.pizzamizza.sk/menu
Link na ostatné pobočky Pizza Mizza v našom katalógu:
Bratislava - Dúbravka: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete?city=529389
Bratislava - Staré mesto: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=9
Bratislava - Vrakuňa: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=127
Žilina - http: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/pizza-mizza?rsid=23
Fotogaléria článku 3 obrázky
Diskusia k magazinu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- saska899
- pridané:
- 09:28 24.10.2014
Do Pizza Mizza v Avione chodím s dcérami celiatičkami pravidelne, keď ideme do Bratislavy shopingovať. Vždy je tam plno, ale čakať na jedlo sa nám oplatí. Je tam veľmi milý personál. Najmä chalani sú veľmi zdvorilí, čo skutočne sa vidí v dnešnej dobe málokedy. Pizza je výborná a dievčatá, zatiaľ nemali zdravotné problémy, takže se asi aj bezpečná. Súhlasím s tým, že im môžeme byť vďační za to, že myslia na celiatikov a skutočne celiatik môže sa ísť bez obáv dobre najesť.
-
-
napísal:
- používateľ:
- ZoltanZaboj
- pridané:
- 11:26 24.10.2014
Pizza Mizza Piešťany - istú dobu som si tam dával pizzu nakoľko mi chutila a bola to príjemná zmena. Ale posledné dva razy už bezlepková na 100% nebola nakoľko som mal z nej problémy. Myslím že sa tam zmenili kuchári a nový na to s prepáčením sere. Vždy som to tam mal rád a pizza bola vynikajúca ale aby som sa dával 2 dni dokopy, tak to nie.