Obchody Subway sú prvé, ktoré v celom štáte Oregon ponúkajú bezlepkové alternatívy.
pridané: 22.5.2012 o 14:29 |
vytlačiť
Podľa Cathie Ericson, hovorkyne spoločnosti Subway, v celom štáte Oregon práve uvádzajú obchody Subway bezlepkové koláče a bezlepkové koláče typu „brownies“ ako bežné položky svojho menu.
Pre milióny Američanov, ktorí sa musia vyvarovať lepku z dôvodu celiakie, alebo precitlivenosti na lepok, môže stravovanie v reštauráciách predstavovať neustály problém.
Mať ľahký prístup k bezpečným, chutným, lacným, bezlepkovým sendvičom sa pre niektorých z týchto ľudí rovná nájdeniu Svätého Grálu.
Pre mnohých to, že si budú môcť skočiť po bezlepkový sendvič, by mohlo byť hlavným krokom k tomu, aby prekonali problémy stravovania bez lepku.
Subway chápe, že obmedzenie na bezlepkové potraviny „skutočne znižuje možnosti rýchleho stravovania, najmä pri sendvičoch“, hovorí Michele Shelley, členka predstavenstva a vlastníčka spoločnosti Subway.
Mnoho ľudí bolo nadšených, keď čítalo o začiatku testovania bezlepkových výrobkov spoločnosťou Subway vo vybraných oblastiach.
Mnohí z nich boli rovnako nadšení, keď počuli o záväzku spoločnosti Subway dostať sa na úroveň ponuky bezlepkových sendvičov, ktoré budú v úplnom poriadku, od začiatku do konca.
Napríklad, sendvičové pečivo a koláče „brownies“ spoločnosti Subway sa vyrábajú v osobitnom bezlepkovom zariadení a sú balené samostatne.
Personál spoločnosti Subway je školený, aby zabránil kontaminácii počas výroby sendvičov.
Okrem toho bude jediný zamestnanec od začiatku dokonca pripravovať objednávky bezlepkových sendvičov.
Ďalšie prvky procesu bezlepkovej prípravy spoločnosti Subway pozostávajú z jednorázového použitia nožov a eliminovaní kontaktu medzi tradičným sendvičovým pečivom a inými zložkami vrátane, mäsa, syra a zeleniny.
Oregon je jedným z niekoľkých štátov, v ktorých spoločnosť Subway prvotne testovala bezlepkové výrobky vo vybraných oblastiach.
Súčasný stav celoštátneho zavedenia v Oregone prichádza po úspešnom testovaní v reštauráciách Subway, v Bende a Portlande a zdá sa, že signalizuje snahu spoločnosti Subway ponúkať stravníkom bezlepkové menu.
„Spoločnosť Subway je známa ako líder v oblasti zdravého stravovania a sme radi, že zaradila tieto bezlepkové položky do svojho menu pre tých, ktorí z toho môžu mať úžitok“, povedala Shelley reportérom.
Zdroj: http://community.statesmanjournal.com/blogs/menumatters/2012/01/27/oregon-subways-add-gluten-free-menu-options/
Jefferson ADAMS
Jefferson Adams je spisovateľ na voľnej nohe žijúci v San Franciscu. Jeho básne, eseje a fotografie sa objavili okrem iného objavili aj v Antioch Review, Blue Mesa Review, Caliban, Hayden je Ferry recenzie, Huffington Post, Mississippi Review a Slate.
Uverejnené s láskavým dovolením Celiac.com
Preložila firma Grandslam MB, s.r.o. – partner portálu Celiakia.sk
Pre milióny Američanov, ktorí sa musia vyvarovať lepku z dôvodu celiakie, alebo precitlivenosti na lepok, môže stravovanie v reštauráciách predstavovať neustály problém.
Mať ľahký prístup k bezpečným, chutným, lacným, bezlepkovým sendvičom sa pre niektorých z týchto ľudí rovná nájdeniu Svätého Grálu.
Pre mnohých to, že si budú môcť skočiť po bezlepkový sendvič, by mohlo byť hlavným krokom k tomu, aby prekonali problémy stravovania bez lepku.
Subway chápe, že obmedzenie na bezlepkové potraviny „skutočne znižuje možnosti rýchleho stravovania, najmä pri sendvičoch“, hovorí Michele Shelley, členka predstavenstva a vlastníčka spoločnosti Subway.
Mnoho ľudí bolo nadšených, keď čítalo o začiatku testovania bezlepkových výrobkov spoločnosťou Subway vo vybraných oblastiach.
Mnohí z nich boli rovnako nadšení, keď počuli o záväzku spoločnosti Subway dostať sa na úroveň ponuky bezlepkových sendvičov, ktoré budú v úplnom poriadku, od začiatku do konca.
Napríklad, sendvičové pečivo a koláče „brownies“ spoločnosti Subway sa vyrábajú v osobitnom bezlepkovom zariadení a sú balené samostatne.
Personál spoločnosti Subway je školený, aby zabránil kontaminácii počas výroby sendvičov.
Okrem toho bude jediný zamestnanec od začiatku dokonca pripravovať objednávky bezlepkových sendvičov.
Ďalšie prvky procesu bezlepkovej prípravy spoločnosti Subway pozostávajú z jednorázového použitia nožov a eliminovaní kontaktu medzi tradičným sendvičovým pečivom a inými zložkami vrátane, mäsa, syra a zeleniny.
Oregon je jedným z niekoľkých štátov, v ktorých spoločnosť Subway prvotne testovala bezlepkové výrobky vo vybraných oblastiach.
Súčasný stav celoštátneho zavedenia v Oregone prichádza po úspešnom testovaní v reštauráciách Subway, v Bende a Portlande a zdá sa, že signalizuje snahu spoločnosti Subway ponúkať stravníkom bezlepkové menu.
„Spoločnosť Subway je známa ako líder v oblasti zdravého stravovania a sme radi, že zaradila tieto bezlepkové položky do svojho menu pre tých, ktorí z toho môžu mať úžitok“, povedala Shelley reportérom.
Zdroj: http://community.statesmanjournal.com/blogs/menumatters/2012/01/27/oregon-subways-add-gluten-free-menu-options/
Jefferson ADAMS
Jefferson Adams je spisovateľ na voľnej nohe žijúci v San Franciscu. Jeho básne, eseje a fotografie sa objavili okrem iného objavili aj v Antioch Review, Blue Mesa Review, Caliban, Hayden je Ferry recenzie, Huffington Post, Mississippi Review a Slate.
Uverejnené s láskavým dovolením Celiac.com
Preložila firma Grandslam MB, s.r.o. – partner portálu Celiakia.sk