La Trattoria

pridané: 27.10.2014 o 20:43 | vytlačiť

       Majitelia sa zamerali na túto cieľovu skupinu, čo chcelo podľa mňa odvahu. Predsa len, na Slovensku preraziť, to chce mať nápad. A vedome sa obmedziť na jednu skupinu zákazníkov, to môže zaváňať neúspechom a krachom.

        Avšak táto príjemná domáca reštaurácia ponúka kvalitne jedlá s garanciu bezlepkovosti s doplnenou ponukou bezlaktózových jedál. Personál je veľmi milý a informovaný. Vidno, že vedia, čo ponúkajú a prečo si celiatici tak dávajú pozor na to, čo jedia. Častokrát sa stretávame s nepochopením personálu, ba dokonca niekedy až s opovrhovaním. V niektorých prípadoch si obsluhujúci personál ako keby myslí, že celiatik je len prieberčivý človek, ktorý má prinajhoršom alergiu a vôbec neberie do úvahy dôsledky pri nesplnení jeho požiadavok. Ani sa im pravdupovediac nečudujem. Po mojej skúsenosti z USA, kde berú bezlepkovú diétu ako terajší stravovací  ,,boom", im to ani nezazlievam. Byť gluten free je za veľkou mlákou ,,in" a pomaly to prichádza aj do Európy. Na jednej strane sa tým celiakia ako choroba dosť bagatelizuje, na druhej strane sa nám vďaka tejto propagácii bezlepkovej diéty rozširujú možnosti stravovania, ako aj ponuka výrobcov bezlepkových potravín. Jedna z mojich lepších skuseností bezlepkového stravovania v USA bola, keď som narazila na stánok s bezlepkovými "hotdogmi". Darmo, glutenfree ponuka je tam na každom rohu. Americkí výrobcovia potravín rýchlo zacítia, po čom je dopyt a kde sa točia peniaze. Avšak zarážajúce je, ako tam "amíci" k bezlepkovej diéte pristupujú. Jedna pani si pri objednávaní polievky trvala na svojom, že ona je na glutenfree diéte a v žiadnom prípade nezje múkou zahustenú polievku. Tak jej ju čašník išiel vymeniť za inú, ešte ju aj upozornil, že jej teda nedá ani krutóny do polievky, na to mu ona povedala, že krutóny su OK. No skrátka, Amerika.


     No ale spať k La Trattorii:). To sa v tejto reštaurácií nemôže stať, pertože to, čo robia, robia naozaj poctivo. Ponuka bezlepkových jedál je široká - pizza, cestoviny, gnocchi, lasagne. Pizza je tenučká, veľká a chutí na nerozoznanie od lepkovej. Ceny jedál sú tiež primerané. Ja som sa veľmi potešila, že v ponuke ja aj rajčinová polievka :). Škoda len, že v ponuke nemajú viacej polievok. Takisto mi v jednálnom lístku chýbajú sladké jedlá. Pani, ktorá ma obsluhovala, mi síce ponúkla, že mi palacinky môžu pripraviť. Avšak myslím, že by nebolo na škodu, keby jedálny lístok rozšíria o ponuku sladkých hlavných jedál (napr. makové šúľance atď.) a o dezerty. Predsa len, čo oči nevidia...:).
Prostredie reštaurácie je veľmi kľudné, býva tam často úplne prázdno (čo ma dosť mrzí, avšak je to možno aj lokalitou prevádzky.) Mne osobne to dosť prekáža, že je tam tak ticho a vyľudneno. Avšak pre rodinné oslavy alebo stretnutia viacerých skupín priam ideálne.  


       Dúfam, že sa im bude v podnikaní dariť, pretože by bola pre nás škoda prísť o tak dobrú, na nerozoznanie od klasickej, chutnú, bezlepkovú pizzu.

 

MENU k nahliadnutiu:  http://la-trattoria-ba.webnode.sk/jedalny-listok/

Otváracie hodiny

PO:11:00 - 18:00

UT - PI:11:00 - 21:00

SO:11:00 - 19:30

NE:zatvorené

 Link na reštauráciu v našom katalógu: http://www.celiakia.sk/kde-sa-najete/la-trattoria-bezlepkova-restauracia?rsid=57

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Katka Dugová

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.