recept
Diskusia k magazinu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 16:08 15.7.2003
Múka PK, 2 vajíčka, kvasnice, 1 PL citrónovej šťavy, 1 kelímok kyslej smotany alebo selský jogurt, cukor a soľ, 1 PL olej. Pripravíme s kvások: kvasnice, cukor,citrónova štava a tepla voda. Cesto: múka PK (na pečivo) podľa potreby, pridáme kvások, 1 kelímok kyslej smotany, 1 vajíčko, soľ, 1 PL oleja, dobre vymiešame na polotuhé cesto. Z tohto cesta na pomúčenej doske tvarujeme pletenky, briošky a je vhodné aj na pizzu. Ak pridáme viac cukru a hrozienka (máčané v rume) a mandle - je z toho výborná bábovka. Pečivo v pečieme v mierne vyhriatej trúbe (cca 180 stupňov) približne cca 20 minút. Potierame vajíčkom, aby dostalo tú správnu farbu. Vrch môžeme posypať makom, sézamovými semiačkami a pod. Dobrú chuť. Pletenky z tohto cesta sú výborné! Beata
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 12:17 25.7.2003
BEZLEPKOVÉ ŽEMLE 850 g bezlepkovej múky PROMIX - CH , 1 PL oleja, ČL soli , 1 vajce , 8 dl teplej vody , 1 ČL cukru , 1 balíček droždia , 8 ohňovzdorných sklených kompótových misiek. Cesto vymiesime s kváskom z droždia a vody a necháme vykysnúť . Medzitým vymastíme kompótové misky. Bochníky cesta do nich poukladáme a pečieme na plechu vo vyhriatej rúre najprv 20 minút prudko , potom dopekáme na miernejšom ohni 10 minút . Upečené žemle vyklopíme do košíka a necháme vychladnúť , prikryjeme čistou utierkou . Žemle môžeme odložiť do mrazničky a postupne ich vyberáme a rozmrazíme pri izbovej teplote alebo v mikrovlne.