Pec na pecenie chleba

pridané: 26.2.2003 o 23:05 | vytlačiť
Naco je dobra taka pec na pecenie chleba? Ja peciem vzdy tri chlebiky naraz v rure na pecenie a nemam s tym problem - avsak neviem, ci je chlebik zo specialnej pece nejaky "lepsi"? Alebo je to praktickejsie, prip. sa usetri elektrina?

sprostredkovana otazka, bola poslana do FAQ (este kym nefungovali :-))

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (6)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    07:59 27.2.2003

    Ja som pouzivala pec a je to prakticke, nastavis si cas, nahadzes to do nej...trebars vecer a rano vstavas a chlieb sa prave dopeka, je to viacmenej vacsi komfort. Ale ak by si mohol, poslal by si mi tvoj recept na pecenie chleba doma v rure. Mne sa nikdy tak dobre nepodaril a moj syn dava prednost chlebu z Viedenskych pekarni...:))))))). V com to pecies? Niekdy sa mi podarilo slusne pecivo..... Aj ked sa mi to nedari, stale to skusam....:))))))

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    16:06 27.2.2003

    Ahojte, niekto tu zaviedol taku peknu tradiciu ze anonymne prispievanie :-). Ale inak - to hore (t.j. clanok) bol odoslany neznamou osobou, ktora sa ale snad tiez zapoji do diskusie. Co sa receptu tyka - medzi receptami je jeden aj na chlieb v rure, piekli podla neho aj dalsi ludia a vraj celkom uspesne. Skus pohladat - mal by byt niekde medzi najstarsimi receptami. P.S. - poznamka k tomu anonymnemu prispievaniu - bud sa skuste prihlasit, potom podpis nie je potrebny, alebo sa podpiste (aspon nejak, lebo inak sa vsetci volaju anonymous :-))

  • napísal:
    používateľ:
    renata
    pridané:
    16:13 12.3.2003

    Ahoj, ja peciem chlieb v pekarni. Nepouzivam ju len na pecenie chleba, da sa v nej aj vymiesit cesto a vykysnut a upiect inde. Doma mam plynovu ruru, takze mi chlebik vzdy popraskal a vyschol. Znama vsak pecie len v rure, v pekarni sa jej nedarilo. Je to uplne individualne. Ja mam mensiu dceru, takze tolko vela nezje, cize nepeciem tak casto. Ale bezlepkove je lepsie zjest hned, potom sa drobi. Ked je to teple, je to pomaly na nerozoznanie. Zhrnutie: Clovek tam nahadze suroviny a nemusi to miesit - je dobre to obcas skontrolovat - alebo mat dobry overeny recept a piect na rano. renata

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:18 14.3.2003

    Pekavam chleba v rure, nakrajam ho na platky a davam do mrazaku v mikrotenovych sakloch. Rano alebo tesne pred podavanim ho zohrievam v mikrovlnke - asi pol az tristvrte minuty na plny vykon a chlieb chuti a vonia ako prave upeceny. A v mrazaku vydrzi aj 2 mesiace. Podobne skladujem aj kolace typu piskotove cesto a aj cajove pecivo.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:05 18.6.2003

    Niekolko dotazov k peceniu chleba. Vzdy peciem chlieb v plynovoj rure, aby nevyschol treba vlozit do rury nadobu s vodou. K vyrobe cesta nepouzivam drozdie ale zakvas ktory som si dopredu vyrobil fermentaciou raznej muky / recept janfo@orangemail.sk/ chlieb na zakvase vydrzi aj 2 tyzdne bez toho aby chytil pliesen, nesposobuje nestravnosti ako to je u chleba z drozdia, je ovela chutnejsi radost sa don zahryznut.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:06 18.6.2003

    Niekolko dotazov k peceniu chleba. Vzdy peciem chlieb v plynovoj rure, aby nevyschol treba vlozit do rury nadobu s vodou. K vyrobe cesta nepouzivam drozdie ale zakvas ktory som si dopredu vyrobil fermentaciou raznej muky / recept janfo@orangemail.sk/ chlieb na zakvase vydrzi aj 2 tyzdne bez toho aby chytil pliesen, nesposobuje nestravnosti ako to je u chleba z drozdia, je ovela chutnejsi radost sa don zahryznut.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.