cukor
pridané: 6.10.2003 o 17:20 |
vytlačiť
chcela by som Vas poziadat o radu, co sa tyka pouzivania cukru, ci uz praskoveho alebo krystaloveho, pri bezlepkovej diete. V roznych receptoch sa totiz vyskytuje pouzitie cukru, ale pokial viem, tak na bielenie sa prave pouzivaju latky, ktore obsahuju stopy lepku. Je vychodiskom potom pouzivanie iba hnedeho nerafinovaneho cukru? Dakujem za odpovede.
Diskusia k magazinu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 08:23 7.10.2003
Nemusite sa obavat bielenia, treba skor dat pozor na to, ci nie su v zlozeni protihrudkujuce latky, resp. latky, ktore zabranuju zvhlcovaniu cukru. Do krystaloveho cukru sa nepridava nic, do praskoveho cukru skrob. V 90% pripadoch je to kukuricny skrob, takze aj to je v poriadku, ale vzdy si treba kontrolovat zlozenie. Boris
-
-
napísal:
- používateľ:
- Dan
- pridané:
- 23:09 12.10.2003
Pozor na "povazsky cukor", je v tmavomodrom baleni a obsahuje psenicny skrob.