Pizza

pridané: 28.10.2004 o 18:59 | vytlačiť
Ahojte
Musim sa podelit s dnesnou nasou skusenostou a tym odkázať všetkým ,aby sa nebáli a dožadovali sa aj stravy vhodnej pri bezl.diete pretože mnoho ludi o tejto diete nevie .Takže :

Dnes sme mali slavnostny den a po dlhom case moj syn bol v pravej pizzerii,
kde mu jeden strasne zlaty majitel pizzerie upiekol z jeho bezl.muky pizzu.
Myslim ze je to strasne fajn najst takychto ochotnych a chapavých ludi.
Pizza bola super :-) , ina ako doma
A hlavne nam povedal že možme prist aj inokedy a pizzu nam velmi rad spravý.

Dakujem takymto skvelym ludom .

Tina
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Anonymous

Diskusia k magazinu (8)

  • napísal:
    používateľ:
    nada
    pridané:
    09:02 29.10.2004

    To je super! A mozete nam prezradit kde sa dobra pizzeria nachacha? Ďakujem Nada

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:45 2.11.2004

    To by som neriskovala.Snáď vyumýval všetky dosky,plechy,pec? A čo šunka ,alebo saláma ?Bola vhodná pre celiatikov?

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    21:58 2.11.2004

    hmmm, no tazko povedat ci je to az taky risk. Je zrejme, ze reakcie su rozne. Ale ako mi raz povedala jedna lekarka - v najhorsom ma prezenie. Aj preto si sice vyberam jedla bez muky (myslim v restikach), ale neriesim veci ako sojova muka, prisady a pod. Mozno to nie je spravne, ale ak chce clovek aspon trochu normalne existovat...

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    06:13 3.11.2004

    Tiež sa prikláňam k Milošovmu názoru. Nemyslím si ,že niekto to tak doma rieši: tak a teraz idem variť deťom, tak najprv musím všetko ešte raz poumývať, vydrhnúť, lebo deti nemôžu lepok. Aj v tej reštaurácií musia dodržiavať čistotu. A saláma?Veď to je dnes už asi najmenší problém. V každých väčších potravinách majú výrobky z Hrádku alebo zo Zbrojníkov. Takže Tina, len ti závidím, že máš takých ochotných ľudí okolo seba. Ahojte Aďa

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    17:16 2.5.2005

    Aj v knihach s bezlepkovou dietou sa piše, ze klasicka šunka je bezpecne bezlepkova. Ale neviem ci aj vy mate skusenost, ze ked si kupite klasicku sunku v nejakom Hypermarkete, daju vam k nej aj cenovku so zlozenim vyrobku. A povacsine je v zlozeni aj E 621 Glutaman sodny. Z faktu, ze vacsina celiatikov sunku bezne konzumuje a nema problemy, logicky vyplyva, ze E 621 je bezlepkovy. Alebo hadam chcete tvrdit, ze dokym ste nevedeli, ze sunka obsahuje E 621, tak vam nic nerobila a brali ste ju ako bezlepkovu, ale akonahle ste zistili, ze obsahuje E 621, tak uz vam zrazu robi zle, a urcite je lepkova? Tomu by sa potom v psychologii hovorilo Placebo efekt, cize by islo o cistu sugesciu.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    22:25 3.5.2005

    Čo je to "klasicka šunka "? Šuniek je veľa druhov. Samozrejme, že si treba vyberať z ponuky bez E 621 Glutaman sodny. Určite takú šunku väčšina celiatikov nekonzumuje- aspoň z môjho okruhu známych.D.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:04 10.5.2005

    To čo ste popísali, že v hypermarketoch sa na obale ukáže na šunke aj zloženie je pravda. Bol som si to overiť. POprosil som predavačku, nech mi spraví akože bločik z takýchto 3 obyčajných šuniek, žiadne špeciálne, alebo piza šunky, proste klasická šunka. No a na všetkých troch sa na bločiku v zložení vyskytol Glutamán sodný, alebo E 621, takže niečo bude na tom čo ste spomínali.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:40 30.5.2006

    Len problém je vybrať si tú šunku, keď ju kupuješ v mäsiarstve už nakrájanú, a skutočne nemôžeš vedieť či tam glutamán je alebo nie.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.