informovanost o celiakii
Diskusia k magazinu (3)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 10:55 21.10.2002
Moc se omlouvám se za ty chyby. Olina
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 09:29 29.10.2002
Ahoj, myslim si ze informacii o celiakii je stale malo. Ak clovek nema pristup na internet, je to mizive. Chybaju nejake stretnutia, kde by sa poradili typy a triky pri vareni a peceni - pretoze to na rozdiel od lepkoveho je trochu aj umenie. Tiez viem, ze len vyrobcovia, ktory maju HIM test na gliadin mozu uvadzat svoje vyrobky ako bezlepkove a tento test je vraj drahy. Kazdy jeden komponent, ktory sa pridava do vyrobku moze mat lepkovy zaklad a tym sa cely vyrobok stava lepkovym. Nechcem byt pesimista, vsak bezlepkovo varim uz 2 roky ale su s tym problemy. Mozno sa casom vyriesia... Renata
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 09:20 19.9.2003
Renáta, ja bezlepkovo varím 13 rokov a musím Ti povedať, že je to z roka na rok lepšie. Nevieš si predstaviť ako sa nakupovalo niekedy a najmä to, že si v normálnej predajni nenašla nič bezlepkové. Ale veď o nič nejde, poviem Ti, že keď dcéra bola v kúpeľoch a mala som variť riadne jedlo nevedela som aká múka ide do halušiek a ani placiek a omáčky som úplne pokazila. Ja totiž varím pre celú 5 - člennú rodinú bezlepkovo/ samozrejme okrem chleba /.