Výrobky Hellman´s

pridané: 11.12.2004 o 12:09 | vytlačiť
Dobry den,
odpovidam na vasi otazku ohledne octa ve vyrobku Hellmanns. V recepture
Hellmanns kecup jemny je pouzity vinny ocet 10%. Veskery sortiment Hellmanns
byl testovan na obsah gliadinu ve Statnim veterinarnim ustavu Praha Lysolaje
a dle vysledku jsou vsechny vyrobky Hellmanns, ktere jsou momentalne na
trhu, Prirozene bezlepkove, tzn. ze jsou vhodne pri bezlepkove diete, ale
mohou obsahovat az 10mg/kg gliadinu, tato hodnota je vsak pro spotrebitele s
bezlepkovou dietou neskodna.


S pozdravem

Hana Langrova
Product Legal Specialist
Unilever Czech Republic
production PTZ Nelahozeves
tel.: +420 315 703 203
fax: +420 315 785 014
e.mail: hana.langrova@unilever.com


> -----Original Message-----
> From: Gabriela Furmanova [SMTP:Gabriela.Furmanova@unilever.com]
> Sent: 16. listopadu 2004 8:15
> To: Langrova, Hana
> Subject: FW: Bezlepková diéta
>
> Hanko,
>
> prosim mohla by Ste odpovedat pani na otazku ohladom kecupu? (vid mail
> dole)
>
> Dakujem,
> Gabika
> Dobry den,
>
> velmi ma potesila sprava, ze vsetky produkty Hellmanns su prirodzene
> bezlepkove, kedze kvoli mojmu ochoreniu celiakii musim dodrziavat prisnu
> bezlepkovu dietu. Napr. v zlozeni Jemneho kecupu, kde aj na obale vyrobku
> je uvedene, ze je prirodzene bezlepkovy, je vsak uvedene, ze obsahuje
> ocot. O aky druh octu ide? Bezny biely kvasny ocot totiz pri bezlepkovej
> diete nie je vhodny /udajne sa pri vyrobe pouziva psenicne zrno/.
> Dakujem za odpoved.

eral
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Anonymous

Diskusia k magazinu (8)

  • napísal:
    používateľ:
    Bronka
    pridané:
    13:40 13.12.2004

    HEJ NESKODNA BY SOM O TOM VEDELA ROZPRAVAT DO PRCIC toto ma vzdy vie pekne rozculit taketo vyjadrenia, ti ludia nemaju sajnu co vypustia z klavesnice...

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    18:45 13.12.2004

    Ale prosim ta Brona, co sa rozculiujes? Myslis ze nejaky iny predavany kecup je na tom lepsie? MOzme byt radi, ze Hellmans priznal, ze tam moze byt aj urcite mnozstvo lepku, ale v norme.

  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    09:44 14.12.2004

    Uz len samotne tvrdenie VSETKY VÝROBKY je sporne. Co taka tatarka alebo majolenka? Tie na zaklade mojej vlastnej skusenosti bezlepkove urcite nie su. Zuzana

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    13:01 14.12.2004

    Jediny 100 percentne bezlepkovy kecup je ten, ktory si vyrobim doma sam. Za ten dam krk ( teda skor creva :-))) ). Uz si treba konecne uvedomit, ze ziaden potravinarsky priemysel sa nam neprisposobi, kedze nas je tak malo a sme tak roztruseni. Takze jedina moznost je, ze si budeme vsetko vyrabat sami. Rozmyslam, ze od noveho roka zacnem moje domace vyrobky robit vo vacsom mnozstve a predavat ostatnym. To ale budem musiet nechat pracu a venovat sa iba tomu. A samozrejme bez povolenia, pretoze by som v ziadnom pripade nemohol splnit smernice EU. Ta diktuje pouzivanie kadejakych chemikalli aby sa potraviny nedajboze neskazili. Ja si myslim, ze kazda spravna potraviny sa prirodzene raz musi pokazit. Zyrkon

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    14:37 16.12.2004

    Zyrkon, ked rozbehnes ten biznis, budem u teba nakupovat. Dani

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:45 16.12.2004

    Dobre, naozaj na dtym zacnem rozmyslat, iba musim vypacitat, ci z toho aj vyzijem.

  • napísal:
    používateľ:
    Bronka
    pridané:
    19:16 13.1.2005

    To ze je tam lepok vie kazdy, ci je v norme abo nie je pre mna uplne irelevantne, to ze to priznali im sluzi sice ku cti ale z toho ja nic nemam. Kecup len doma vyrobeny, v podstate skoro vsetko doma vyrobene.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:01 28.9.2005

    hej, daj vediet ja sa pridam, viem urobit mnamkove kolace a zakusky bezlepkove

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.