Pridávanie GUAROVEJ gumy/ múky
pridané: 31.1.2008 o 10:00 |
vytlačiť
Ahojte bezlepkáči
Veľmi často tu čítam o pridávaní guarovej gumy do pečiva, aby bol chlebik mäkší- pružnejší atd. Ak používate múky z novalimu tj. PROMIX- CH, Uni, K, prečítajte si zloženie a zistíte že všetky už obsahujú guarovú múku, to znamená, že nieje nutné do nich nič pridávať. Ak robím knedľu, parené buchty, alebo tvarované pečivo pridávam jednu tretinu PROMIX- Forte, silnej bezlepkovej múky s cestom sa potom veľmi dobre pracuje , vôbec sa nelepí na ruky a udrží si tvar aj po vykysnutí, pokial ho neurobíte príliš riedke.
Veľmi často tu čítam o pridávaní guarovej gumy do pečiva, aby bol chlebik mäkší- pružnejší atd. Ak používate múky z novalimu tj. PROMIX- CH, Uni, K, prečítajte si zloženie a zistíte že všetky už obsahujú guarovú múku, to znamená, že nieje nutné do nich nič pridávať. Ak robím knedľu, parené buchty, alebo tvarované pečivo pridávam jednu tretinu PROMIX- Forte, silnej bezlepkovej múky s cestom sa potom veľmi dobre pracuje , vôbec sa nelepí na ruky a udrží si tvar aj po vykysnutí, pokial ho neurobíte príliš riedke.
Diskusia k magazinu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- ujo
- pridané:
- 22:09 12.3.2009
Je pravda, že uvedené múky obsahujú guarovú múku, ale ak máličko ešte pridáte (štipku), cesto je lepšie. Je to aj otázka osobného náhľadu. ujo.