Pridávanie GUAROVEJ gumy/ múky

pridané: 31.1.2008 o 10:00 | vytlačiť
Ahojte bezlepkáči
Veľmi často tu čítam o pridávaní guarovej gumy do pečiva, aby bol chlebik mäkší- pružnejší atd. Ak používate múky z novalimu tj. PROMIX- CH, Uni, K, prečítajte si zloženie a zistíte že všetky už obsahujú guarovú múku, to znamená, že nieje nutné do nich nič pridávať. Ak robím knedľu, parené buchty, alebo tvarované pečivo pridávam jednu tretinu PROMIX- Forte, silnej bezlepkovej múky s cestom sa potom veľmi dobre pracuje , vôbec sa nelepí na ruky a udrží si tvar aj po vykysnutí, pokial ho neurobíte príliš riedke.

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: janza

Diskusia k magazinu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    ujo
    pridané:
    22:09 12.3.2009

    Je pravda, že uvedené múky obsahujú guarovú múku, ale ak máličko ešte pridáte (štipku), cesto je lepšie. Je to aj otázka osobného náhľadu. ujo.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.