masove vyrobky Mecom

pridané: 14.11.2007 o 11:00 | vytlačiť
Informovala som sa na masove vyrobky a ich zlozenie. Odpoved je v prilohe.

Z nášho sortimentu výrobkov len nátierky (Humenská pena, Lahôdkový
krém ) a Držkový guľáš obsahujú lepok. Výroba týchto výrobkov bola
presunutá do Hrádku Lučenec.

Ostatné výrobky sú vhodné pre celiatihov - t.j. obsah lepku je nižší
ako 200mg/kg.
V našej a.s na výrobu výrobkov vôbec nepoužívame múku a škroby s
obsahom lepku. Vhodnosť výrobku pre celiatikov je potvrdená
prehláseniami výrobcov aditívnych látok.
Nakoľko rozbory lepku sú drahé, dali sme na rozbor len
niektoré druhy výrobkov,na ktorých udávame informáciu, že sú vhodné
pre celiatikov.U ostatných výrobkov je v zložení informácia, že
výrobok môže obsahovať stopy lepku.
Nakoľko celiatikom škodia aj rôzne "Éčka", označenie piktogramom nie je
pre Vás rozhodujúce, i naďalej musíte zisťovať celé zloženie výrobku.
Všetko, z čoho je výrobok vyrobený je uvedené v zložení na etikete
alebo obale výrobku.

Prehľad alergénov je v prílohe
MECOM, a.s. Humenné, Poľná 4, 066 01 Humenné

Prehľad alergénov v mäsových výrobkoch

MECOM, a.s. Humenné, Poľná 4, 066 01 Humenné

Prehľad alergénov v mäsových výrobkoch znacky MECOM

Mäkké mäsové výrobky - vysvetlivky
Obsah laktózy = M
Obsah zeleru = Z
Obsah horčice =H
Obsah sóje = S
Obsah lepku = stopy
poznámka

Špekáčky S stopy
Safalátky S stopy
Obyčajné párky S
Viedenské párky S
Spišské párky S stopy
Moravská klobása S stopy
Curry klobása stopy
Hydinové párky S stopy
Bravčová klobása S stopy
Sliezska klobása S stopy rastlinná vláknina
Cesnaková klobása S stopy
Ipeľská klobása S stopy
Vianočná, sviatočná, veľkonočná klobása S stopy rastlinná vláknina
Ľudové párky S
Bratislavské párky S stopy
Mecom párky S stopy
Kinder párky H S
Laborecká klobása S stopy
Zemplínska klobása S stopy
Gril klobása H S stopy
Pikantné párky S stopy
Desiatove párky S stopy
Frankf. párky-de Luxe
Gril papriková klobása S stopy
Gril klobása šunková Z S stopy
Obyčajná saláma S stopy
Kuriatko saláma S stopy
Parizer S stopy
Výrobná saláma S
Pivárska saláma S stopy
Bravčová chudá saláma S
Cesnakový nárez S stopy
Kinder saláma H
Vitello saláma – de Luxe H
Prešovský kabanos S stopy
Humenská šunková saláma S stopy
Sekaná M S stopy
ProVital Jemná saláma
ProVital Šunková saláma M H
Liptovská saláma S stopy
Párty saláma S stopy
Hollandia saláma M S
Saláma s kápiou S stopy
Hydinová chudá saláma S stopy
Pikant saláma S stopy
Jemný parizer S stopy
Meat saláma S stopy
Meatový nárez so syrom M S stopy
Rolovaný plnený bôčik S stopy
Hydinový spring nárez M Z S stopy
Toast nárez S stopy
Hydinový chrbát M Z S stopy
Spring nárez M S
Štipáčik S stopy rastlinná vláknina
Kabanosky


Trvanlivé tepelne opracované mäsové výrobky
Vysočina saláma S rastlinná vláknina
Čingov saláma S rastlinná vláknina
Jednota saláma S
Strážov saláma S rastlinná vláknina
Inovec saláma S rastlinná vláknina

Trvanlivé tepelne neopracované mäsové výrobky, sušené mäsá
Kriváň saláma M H
Lovecká saláma M S Štartovacia kultúra so sójou a laktózou
Kohút klobása
Gerlach saláma M H
Kolonická klobása končí sa výroba
Dunajská klobása
Uhorská klobása
Podunajská saláma
Gazdovská saláma
Javor saláma M
Plesnivec saláma M
ProVital Trvanlivá saláma M
Východokarpatská saláma M
Tokajská saláma
Gombasecká klobása
Paprikáš saláma
Poličan saláma M S Štartovacia kultúra so sójou a laktózou
Herkules saláma
Motrogon saláma M
Nitran saláma M S Štartovacia kultúra so sójou a laktózou
Družstevná klobása
Tirol saláma M Z aróma so sójou a pšenicou
Pannonia saláma M
Venezia saláma M Z aróma so sójou a pšenicou
Bawaria saláma M H
Austria saláma M H aróma s pšenicou
Bratislavská klobása M
Balaton klobása
Flamenco saláma M Z
Balaton saláma M S Štartovacia kultúra so sójou a laktózou
Kalinka saláma M
Ščipák humenský
Pekelne pálivá saláma

Pečené MV
Pečená sekaná S
Peč. sekaná so syrom M S

Surové solené údené mäsá
Údená bravč. krkovička s k. S
Úd. br. plece rolované S
Gazdovský bok
Bacon bok - de Luxe
Úd. br. bôčik S
Úd. br. hlava
Úd. br koleno zadné S
Úd. br. chvosty
Úd. br. nožičky
Úd. br. koleno predné
Úd. br. rebrá sekané
Úd. rebrá z krkovičky a karé

Tepelne opracované solené mäsá, údené
Debrecínska pečienka S
Moravské mäso S
Úd. lahôdka z karé S
Lahôdkové pliecko S
Banícka krkovička S
Úd. krkovička bez kosti S
Úd. koleno zadné b.k. S
Sedliacke pliecko S

Šunka špeciál
Slovenská šunka
Šunka Regia – de Luxe

Šunka výberová
Údená šunka bez kosti
Kinder šunka Z
Pražská šunka

Šunka štandard
Humenský nárez S
Starinská tehla Z S Pšeničná vláknina
Hydinová šunka M Z S
Debrecínska šunka S
Grand šunka
Drugetova šunka
Cigánska šunka stopy
Ham šunka S
Kuracia šunka M Z S stopy
Morčacia šunka M Z S stopy

Tepelne opracované slaniny, údené
Anglická slanina
Oravská lis. slanina
Cesnakový bok
Pikantný bok
Lahôdkový bôčik, zlatý bok, oravská slanina

Údená slanina
Údená slanina s kožou
Údená slanina bez kože
Úd. slanina na opekanie
Druh alergénu je deklarovaný na obale alebo etikete výrobku.
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Many26

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.