Bezlepková dovolenka v Podhájskej

pridané: 11.11.2014 o 21:34 | vytlačiť

 

Milá Podhájska, už po pätnásty rok som tu opäť. Tento rok však v bezlepkovej podobe.

Diagnostikovali mi celiakiu na moje osemnáste narodeniny a odvtedy som sa musela vzdať veľa vecí. Dovolenky ale nie. Moja mama má celiakiu už od narodenia a tak som sa k nej „pridala do klubu“.

Nájsť v tomto termálnom komplexe aspoň z časti bezlepkovú reštauráciu je zložité, ale nakoniec po opýtaní to predsa len prišlo. Pizzeria Gazdovský dvor mala v skrytej ponuke aj bezlepkovú pizzu. Samozrejme, museli sme si ju objednať dve hodiny dopredu, aby mohli vyčistiť nástroje a pec. Pizza bola jedna z vecí, ktoré mi chýbali. Veď kto v dnešnej dobe nemá rád pizzu.

V stanovenú hodine sme všetci prišli do reštaurácie a čakali sme. Najskôr hodinu. Čašníčka nám povedala: „Hneď to bude.“

Za ďalšiu hodinu nám odvrkla: „Máme aj iných zákazníkov a musíte si počkať.“ A my nie sme zákazníci? To, že máme bezlepkovú stravu je nejaké zlé? Nerozumeli, ale už sme boli hladné a nič iné nám neostávalo.

Za dve a pol hodiny k nám prišla čašníčka so zamrznutým úsmevom a pizzu nám skoro hodila na stôl. Mame ešte ostalo trocha duchaprítomnosti a opýtala sa čašníčky: „Za to čakanie aspoň kofolu by ste nám mohli doniesť, nie?“

A nečakaná sa stalo, čašníčka nám skutočne doniesla kofolu. Milé od nej J. Dnes už viem, že na skryté ponuky reštaurácií sa neoplatí spoliehať. Pizza síce bola dobrá, ale v tejto pizzerii by som si už pizzu neobjednala. Tú bezlepkovú určite nie.

Barborka

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: zuzanab

Diskusia k magazinu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    RomiManka
    pridané:
    09:43 12.11.2014

    Poznám skutočnosť keď na bezlepkovú Pizzu treba čakať 3 hodiny, moja najmladšia dcéra je od narodenie celiatička má už 11 rokov a vždy mi bolo smutno keď sa smutne pozerala na súrodencov ako si pochutnávajú na voňavej Pizze, ona poznala len niečo tvrdé zapečené z polotovaru. No našla som pri potulkách po slovensku fantastickú Pizzu v Kremnici Pizzeria Fidenza, keď viem že pôjdem okolo zavolám nech mi bezlepkovú Pizuu pripravia a potom stačí pol hod. a myslím že je oveľa chutnejšia ako z klasickej múky. Všetko je o ľuďoch, treba sa pozerať z nadhľadu, tu na slovensku si stále veľa ľudí neuvedomuje že táto dieta sa neporušuje. A chutne a kultivovane sa chce najesť každý. Myslím že by bolo vhodné častejšie informovať v médiach o tomto type stravovania, takou formou že je to už skoro bežná vec aby to pochopili v službách tak že nerobia nič nadštandardné. RomiManka

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.