Lekár radí deťom
Na vaše otázky odpovedá:
-
Gastroenterologická ambulancia a ambulancia pre deti a dorast
Jesenského 19, 921 01 Piešťany
Mobil: +421 903 783 988
E-mail: mudr.kabatova@gmail.com
Odborné rady: modifikácia
Otázka: Dobrý deň, pani doktorka, vysvetlite mi, prosím Vás, čo je to modifikácia. Pšeničný modifikovaný škrob je vraj škrob odlepkovaný. Je to vždy len tak, alebo sa dá modifikácia robiť aj inak, nie len odlepkovaním. Aký je, prosím Vás, rozdiel medzi kukuričným škrobom a modifikovaným kukuričným škrobom? Vopred ďakujem za odpoveď. Natália
ODPOVEĎ: Kukuričný škrob je neškodný. Ak by bolo na výrobku napísané modifikovaný pšeničný škrob, to by bolo škodlivé. Zdraví Kabátová
Na otázky odpovedá MUDr. Jarmila Kabátová
gastroenterologická ambulancia a ambulancia pre deti a dorast
Jesenského 19, 921 01 Piešťany, Slovensko
Tel.: 033 7626391
Fax: 033 7626273
e-mail: kabatova@post.sk
- PREČÍTANÉ:
- 2404x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- Anonymous
- VYTVORENÉ:
- 2005-08-24 22:48:38
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 12:18 26.8.2005
Otázka bola smerovaná na pani doktorku, ale ak dovolíte zapojím sa aj ja. Modifikovaný škrob je škrob rozložený, vpodstate akoby natrávený a to enzymaticky alebo chemicky. - NIE JE TO ODLEPKOVANIE, ale narušenie štruktúry. Tzn. že modifik škrob môže byť zemiakový kukuričný pšeničný ako aj zmes rôznych škrobov. Tak ako hovorí pani dr., bezpečný je len vtedy, keď je výslovne uvedené, akého je pôvodu. MOdif. sa robí z technologických dôvodov, výrobky z modif. škrobu sú hladšie, jemnejšie, krémovitejšie, bobtnavejšie,dá sa nimi chuťovo čiastočne nahrádzať napr aj olej, lebo pôsobia aj akoby mastnejšie. alena
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 13:36 28.8.2005
Díky, Vaše vysvětlení mi přineslo konečně jasno. Vysvětlení pí doktorky je na nic.