Lekár radí deťom
Na vaše otázky odpovedá:
-
MUDr. Jarmila Kabátová
spýtajte sa -
Gastroenterologická ambulancia a ambulancia pre deti a dorast
Jesenského 19, 921 01 Piešťany
Mobil: +421 903 783 988
E-mail: mudr.kabatova@gmail.com
Celiakia a deproteinovany pšeničný skrob
Otázka: Dobrý večer p. doktorka,
Našej 4 ročnej cérke diagnostikovali celiakiu Marsch 3a, prešli sme na bezlepkovu stravu (zatiaľ len tyzden)avšak stále sa stretávam s rôznymi situáciami kde zavaham..aktualne som sa stretla s pečivom označeným ako bezlepkove avšak v zložení ma uvedený podiel deproteinovany pšeničný skrob.Je takéto pečivo pre dcérku bezpečne? Dakujem ta vysvetlenie. Katarina Misalova
- PREČÍTANÉ:
- 1453x
- REAKCIÍ:
- 1
- VYTVORIL:
- KatarinaMis
- VYTVORENÉ:
- 2017-04-09 22:34:18
-
-
napísal:
- používateľ:
- zuzanab
- pridané:
- 21:16 19.5.2017
Dobrý den, vašu otázku sme tu už viackrát riešili, preto to neposúvam pani doktorke, ale výstižne je to zhrnuté napr. tu: http://www.celiakia.sk/diskusne-forum/stara-celiakia-otazky-do-plena/deproteinovany-psenicny-skrob?fid=16747 pekný den, Zuzana