DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
voda v chlebe
Ahojte,chcem sa poradit ohladom pecenia chleba-peciem uz takmer rok, najviac sa mi osvedcil v rure peceny [miesim +forma vylozena papierom], no vzdy, ked je upeceny, musim ho vytiahnut z formy [nemoze tam zostat], pretoze vo forme je z neho voda a cely chlieb by bol namoceny. neviem, cim to je, preco sa vzdy vyzraza voda. viete niekto poradit?mate niekto podobne skusenosti?
Dakujem, Azalka
- PREČÍTANÉ:
- 2574x
- REAKCIÍ:
- 6
- VYTVORIL:
- azalka
- VYTVORENÉ:
- 2009-09-25 06:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- ĽUBA
- pridané:
- 08:12 25.9.2009
Skús formu vymastiť maslom / Herou. Tiež pečiem chlieb ručne a vodu vo forme som nikdy nemala. ĽUBA
-
-
napísal:
- používateľ:
- Rosie
- pridané:
- 09:06 25.9.2009
Ahoj, ja tiez peciem vo forme, je to pohoda. Skus raz urobit tak, ze jemnucko namastis formu olejom a vysypes mukou. Ak Ti muka vadi, da sa to hned po upeceni jemne zotriet utierkou. Tiez hned ked chlebik vytiahnem z rury, tak ho vyklopim z formy a necham ho chladnut. Nie je dovod nechavat chlieb vo forme aby na nom nekondenzovala para, nech sa pekne odpari do vzduchu ;-)
-
-
napísal:
- používateľ:
- BEZLEPKOSHOP
- pridané:
- 10:45 25.9.2009
Je to prirodzená reakcia, voda sa vytvára zrážaním pary a pečiacej formy, takže myslím, že všetci, ktorí pečieme chlieb vo forme s kovu, ( lebo v silikonových sa ta voda neobjavý v takom množstve, že by vadila chlebu), tak musíme ten chlieb po pár minútkach vybrať. Ja to robím tak, že ho asi za 5 minút vyklopím a zabalím do bavlneného obrúska, a dám do prútenej nádoby vychladnúť. Nesnažte sa ten chlebík nechávať vo forme vychladnúť. ( Aj vo veľkých pekárňach, ked používaju kovové nádoby, tak chlieb sa okamžite vyberá.) ( Ved aj ked robíte bábovku, alebo rôzne iné pečené vo forme, tak sa to tiež vyberá z formy.) Srnová Mária BEZLEPKOSHOP
-
-
napísal:
- používateľ:
- BEZLEPKOSHOP
- pridané:
- 10:46 25.9.2009
Je to prirodzená reakcia, voda sa vytvára zrážaním pary a pečiacej formy, takže myslím, že všetci, ktorí pečieme chlieb vo forme s kovu, ( lebo v silikonových sa ta voda neobjavý v takom množstve, že by vadila chlebu), tak musíme ten chlieb po pár minútkach vybrať. Ja to robím tak, že ho asi za 5 minút vyklopím a zabalím do bavlneného obrúska, a dám do prútenej nádoby vychladnúť. Nesnažte sa ten chlebík nechávať vo forme vychladnúť. ( Aj vo veľkých pekárňach, ked používaju kovové nádoby, tak chlieb sa okamžite vyberá.) ( Ved aj ked robíte bábovku, alebo rôzne iné pečené vo forme, tak sa to tiež vyberá z formy.) Srnová Mária BEZLEPKOSHOP
-
-
napísal:
- používateľ:
- smato7
- pridané:
- 15:52 3.10.2009
ahoj,ja si peciem chleba uz zopar rokov a formu si vymastim bravcovou mastou a vysypem mukou,ta mast nezmeni chut a ani vonu chleba a ten chlieb sam vyskoci z formy.Mam to uz odskusane,funguje to
-
-
napísal:
- používateľ:
- smato7
- pridané:
- 15:59 3.10.2009
a ste som zabudol povedat,ze hned ako sa upecie ho vysypem z formy na dosku a kazdych cca 10 minut otacam aby sa nezarosil.staci ho asi 3 krat otocit,1 krat na pravu a lavu stranu a 1 krat tak ako je vo forme.