DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

ražná múka

Dobrý deň,

v našej pekárni začali predávať 100% ražný chlieb, pričom tvrdia, že je vhodný pre celiatikov. Chcela by som sa spýtať, či je možné, aby celiatici mohli jesť chleba zo 100% ražnej múky. Podľa mojich vedomostí to pre nás vhodné nie je.

Ďakujem.

PREČÍTANÉ:
9028x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
Leni
VYTVORENÉ:
2010-04-28 16:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    18:25 28.4.2010

    No v obchodoch často nevedia o čom to je, napr. aj u nás v DM mali lepkové čokoládky uložené medzi bezlepkovými. Keď som ich upozornila, tak to uložili inde. Mám viac takých skúseností. Pýtaj sa na zloženie chleba a potom , keď Ti ho dajú, tak uvidíš. Myslím, že česká múka Jizerka je z pšeničnej, ktorá je zbavená lepku, ale o ražnej neviem...

  • napísal:
    používateľ:
    bozzka50
    pridané:
    22:52 4.5.2010

    K zakázaným potravinám patrí :pšenica, jačmeň,raž a ovos.Dobrá rada ak nie sme si istý či to celiatik môže konzumovať tak radšej to neskúšať.Hoci je to bezlepkové, je ešte dôležité v akých podmienkach to bolo spracované.Mojim deťom lekárka stále hovorila, že ak zjete 1/4 rožka za mesiac je to také poškodenie ako keby ste vôbec nedržali diétu. Prajem veľa trpezlivosti výber je široký nie ako pred 20 rokmi keď sa bezlepkové potraviny objednávali z Prahy dobierkou atď...

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ