DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
pecenie chleba v piecke
mam piecku ETA 0149 siesta-a chcela by som poradit nejaky recept,pretoze sa mi doposial nepodarilo upiect ziadny chleba a som zufala..dakujem pekne :)
- PREČÍTANÉ:
- 3320x
- REAKCIÍ:
- 5
- VYTVORIL:
- jarca1612
- VYTVORENÉ:
- 2008-03-16 05:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- tina1
- pridané:
- 10:23 16.3.2008
Ahoj jarca1612, CHLIEB z Mix B 350-400 ml vlaznej vody 1 PL ocot /vinny, jablcny/ 2 PL olej 1 KL soli 400 g muky Mix B 2 KL susenych kvasnic,alebo 1/4 bal. cerstvych kvasnic /Fala, Noli, Vivo/ 1 KL cukru Program v peci na chlieb, ktory trva asi 2 hod., tmava korka. V Ete siesta program 2 Sprint, tmava korka. Trva 1:58hod. Pri programe, kt. uvadza vyrobca tiez sa mi nepodaril. Do piecky davaj vlaznu vodu /nie studenu/, kvasnic nedavaj viac ako som pisala, lebo cesto prekysne a potom padne, viac sa nedvihne. Pri peceni v trube: Po vymieseni cesto dat do formy na chlieb a nechat kysnut 20 min. Piect pri 220 st, 15 min, potom teplotu ubrat na 200 st. a este piect asi 40 min. Poznamka: Pri peceni bzl. chlebika je velmi dolezite dodrzat presny rozpis surovin, inak je chlebik hutny. Prajem vela zdaru.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Soleil
- pridané:
- 20:32 16.3.2008
Moze mi niekto povedat, na co sa pridava do cesta ocot? aku ma funkciu? ja som do teraz piekla chlieb bez octu. Bol dobry a vydaril sa mi aj bez neho...
-
-
napísal:
- používateľ:
- zuzka193
- pridané:
- 13:49 17.3.2008
Ešte jedna rada, najprv dávaj tekuté suroviny a až potom tuhé, Ja mám tieš ETU a nemám problém. Najčastejšie používam tento recept: -470 ml vlažnej vody -1 vajíčko -3 PL oleja (olivový) -1 PL octu (jablčný) -štipka cukru, štipka soli -500 g múky PROMIX CH -1 sušené drožie Potom pridávam sem tam nejaké semienka, minule som dala cesnak a bol super.
-
-
napísal:
- používateľ:
- jankinka63
- pridané:
- 23:40 17.3.2008
Ahoj, dava sa iba pre chut. Ja som tiez robila najprv s octom a potom som parkrat zabudla a manzel reklamoval, ze s octom ma lepsiu chut.
-
-
napísal:
- používateľ:
- vvv
- pridané:
- 09:27 20.3.2008
Nebudem ti dávať resept,lebo ak si zúfalá tak ani o recept nejde..Ale oto že sa ti ten chlieb nepodaríí..Ja mam piecku od moulinexu (1Kg) a tiež som mal zozačiatku problém s upečením.Ale došiel som nato že naša múka potrebuje trošku viac vody a podla mna aj pomôcť s miesením..V recepte mam napriklad napísane 400ml ja dám dvojnásobok..pri miesení trošku pomáham roztentovať hrudky a ešte pred kysnutím je stoho pekná kašička..A po hodinke mám Krásny Biely chleba,ktorý je čerstvý aj dva dni :) ešte jedna poznámka,používaj droždie od DR.Oetkara (sušene,12 korun to stojí)..Tak vela šťastia a dobru chuť :)