DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

KRYŠTÁLOVÝ CUKOR BIELY

Ahojte,



ktorý biely kryštálový cukor je 100% bezlepkový? Vo všetkých je v zložení protihrudkujúca látka a tá vraj môže obsahovať lepok.

Doteraz používam hnedý cukor - v zložení má jasne napísané, že neobsahuje žiadne konzervačné a protihrudkujúce látky.

Lenže tento cukor je veľmi drahý. Ja ho používam aj na konzervovanie a výrobu džemov.

Ak existuje biely kryšt. cukor ( teda lacnejší ) bez konzervačných látok prosím dajte mi niekto vedieť.

Teraz ma to napadlo, lebo som tu našla informáciu, že v Slovenských cukrovaroch vyrábajú práškový cukor bez prídavku protihrudkujúcej látky. Nemám doma internet, takže sa na túto stránku dostanem len občas. Ale zatiaľ som to v archívnych článkoch nenašla.

Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

PREČÍTANÉ:
4782x
REAKCIÍ:
4
VYTVORIL:
vanda3
VYTVORENÉ:
2009-07-03 04:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    viktoria131
    pridané:
    14:41 7.7.2009

    Ja konzumujem každý kryštálový cukor, pozor si dávam iba pri práškovom, ale neviem, či je to správne. ahoj

  • napísal:
    používateľ:
    ujo
    pridané:
    17:00 13.7.2009

    Ahoj, mňa nikdy ani nenapadlo, že kryštáľový cukor môže škodiť celiatikom (údajne práškový - áno). Takže zjem každý kryštálový cukor a nepociťujem negatívne následky. Prajem Ti všetko dobrého. Ujo.

  • napísal:
    používateľ:
    Straky
    pridané:
    10:44 17.7.2009

    taktie konzumujem kazdy cukor a neriesim to velmi....sai keby som pozeral na kazdu konzervujucu latku v potravinach tak by som nejedol skoro nic:))))

  • napísal:
    používateľ:
    saska99
    pridané:
    22:33 22.7.2009

    ahoj, ja som pisala do cukrovarov, ktore vyrabaju Korunny cukor a odpisali mi, ze krystalovy cukor je bez protihrudkujucej latky a praskovy obsahuje zemiakovy skrob a to mozeme, takze no problemo :)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ