DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Droždie
Táto informácia:"Na akej báze sa pestuje potravinárske droždie do nátierok?
Kvasnice pre nátierky na chlieb a paštéty Alnatura sa pestujú na xylóze. Xylóza je druh melasy, ktorý pozostáva z polysacharidu. Preto sú kvasnice bez obsahu gluténu." sa nachádza na http://www.dm-drogeriemarkt.sk/new/index.php?stranka=74_03_28_00.
Prosím o vyjadrenie odborníka, či sa toto droždie môže používať ako klasické pekárenské droždie. A tiež, či pekárenské droždie naozaj obsahuje glutén. Pretože kvôli ťažkostiam s trávením sme v našej domácnosti prestali piecť bezlepkový chlieb bez toho, že by sme mali túto informáciu. Tá je úplne čerstvá a prekvapujúca. Chlieb sme nahradili suchými racio chlebíkmi a kukuričnými plackami. Ďakujem za ústretovosť.
- PREČÍTANÉ:
- 2665x
- REAKCIÍ:
- 3
- VYTVORIL:
- piano
- VYTVORENÉ:
- 2007-01-24 22:58:33
-
-
napísal:
- používateľ:
- milos
- pridané:
- 23:00 24.1.2007
bohuzial zatial nespolupracujeme s nikym, kto by na tuto otazku vedel dat odbornu odpoved. Preto otazku uverejnujem bez odpovede, s tym, ze sa mozno niekto najde...
-
-
napísal:
- používateľ:
- Macik
- pridané:
- 09:00 25.1.2007
Drozdie Fala je vyrobene len nejakym pocesom z cukru, nie je tam teda ani lepok ani mlieko. Povedal mi to doktor a na net stranke firmy, kt. to vyraba maju aj certifikat, ale tu stranku si uz nepamatam. skus to najst v googli.n Ale aj susene drozdie od Dr. Oetkera je v pohode. Macka
-
-
napísal:
- používateľ:
- GABIKA
- pridané:
- 18:35 25.1.2007
Možno ide o alergiu na kvasnice - droždie, ja som ju mala už dávno pred tým, než mi diagnostikovali celiakiu. Do chleba , a pečiva pri domácom pečení môžeš použiť prášok do pečiva od Dr. Oetker- je bezlepkový a urobí tú istú službu. GABIKA