DISKUSNÉ FÓRUM
Tipy a triky v kuchyni
Zrazu sa nedarí upiecť chlieb
Ahojte, už dva roky pečiem stále rovnaký bezlepkový chlieb (450g MIXB, 400ml vody, kvasnice, lyžička soli, lyžička cukru, lyžica oleja, lyžica citrónovej šťavy), vždy bol krásny vysoký, nadýchaný. Posledné štyri chleby sú tvrdé, takmer vôbec nenakysnuté, hutné. Už pri miesení cesta je vidno, že je cesto príliš husté. Nemáte s tým niekto rovnakú skúsenosť? Napadlo mi, či nezmenili nejako múku...
- PREČÍTANÉ:
- 1515x
- REAKCIÍ:
- 1
- VYTVORIL:
- Darinka3D
- VYTVORENÉ:
- 2014-02-19 20:14:03
-
-
napísal:
- používateľ:
- zuzanab
- pridané:
- 20:49 21.2.2014
Neviem ja čo pečiem recepty, tak väčšinou kolko g múky ide tak toľko aj vody, na 450 g múky 450 ml vody, skúste takto, mne sa chlebík darí, ja robím rovno z kila a dávam liter vody :)