DISKUSNÉ FÓRUM

Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)

Zahustenie omáčok

Prosím Vás, vie mi niekto povedať ako presne zahusťujete omáčky, prípadne mäso na šťave, alebo čínu? Ja som vyskúšala Solamyl, Gustin, Promix UNI no často sa mi stalo, že mi to najprv pekne zahustilo ale keď to jedlo vychladlo tak to úplne zredlo na vodu. Stáva sa mi to často, tak neviem, kde robím chybu. Aké máte vy skúsenosti?

PREČÍTANÉ:
11303x
REAKCIÍ:
6
VYTVORIL:
luciasm
VYTVORENÉ:
2009-03-02 12:29:16
  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    14:28 2.3.2009

    Mne to robilo tiež, a teraz používam na zahusťovanie ryžovú múku, a som spokojná. Ani po opakovanom zohriatí sa tam nevytvorí voda. Vyskúšajte ! A dajte vedieť, či sa Vám to pozdáva. Mária

  • napísal:
    používateľ:
    zlata2006
    pridané:
    17:30 3.3.2009

    Ja som včera zahustila Promix-T a vôbec mi to nezredlo, dokonca keď som dnes zohriala mäsko na šťavičke tak mi nezredlo.

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    08:27 4.3.2009

    No veď aj mne sa stane, že niekedy mi to nezredne a niekedy zasa áno. Chcem prísť totiž na tú [b] príčinu[/b], napríklad keď sa robí zápražka na polievku alebo do mäsa, to je vždy v pohode, ale keď sa robí len zátrepka vtedy mi to robí problémy. V type múky asi nebude problém, všetky sú založené na kukuričnom škrobe.

  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    10:39 4.3.2009

    Práve to ja ten efekt, že všetko čo používate je založené na škrobe! Urobí to napr. aj puding, ked ho uvaríte, tak neskôr sa vyzráža. Vyskúšali ste tu ryžovú múku? Tá Vám to určite neurobí!! Nebojte sa toho, nič tým nepokazíte. Mne to trvalo asi rok, kým som všetko možné vyskúšala, a nedám na zahusťovanie ryžovou múkou dopustiť. A už Nám ani nevadí, ked zahusťujem s polohrubou ryžovou múkou, ale hladká je úplne jemnučká. Niekto zahusťuje aj s kukuričnou múkou. Ale priznám sa ja som to neskúšala. Sme už zvyknutý, a neskúšam, ked je to OK. Ak to bude v poriadku, tak dajte vedieť. Mária

  • napísal:
    používateľ:
    sličnákopretina
    pridané:
    14:00 5.3.2009

    Já mám dobré zkušenosti z Jizerkou,jinak zahušťují zeleninou kterou rozmixují,solamyl taky není špatný, já použiji malé množství vody a dětskou lžičku solamylu a dá se to jíst i tři dny ;)

  • napísal:
    používateľ:
    evickah
    pridané:
    17:55 7.3.2009

    pre luciasm....vyskusaj na jemno porybajzlovanym zemakom, len to treba nechat dlhsie povarit.....zhustne az pri ochladnuti pri dostatocnom mnozstve zemiakov...

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ