Vianočný tunel
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný vianočný recept. Koláčik sa môže dozdobiť orechami alebo kandizovaným ovocím :)
Suroviny:
- Cesto:
- 5 vajec
- 100g práškového cukru
- 20g kakaa
- 80 g bezlepkovej múky MIX B
- Plnka1:
- 2 ks vanilkový puding
- 500 ml mlieka
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g masla
- Rum
- Plnka2:
- 200g strúhaného kokosu
- 2 dcl mlieka
- 2 – 3 lyžice práškového cukru
- Čokoládová poleva:
- 100g horkej čokolády
- 75g masla
Postup:
Žĺtka a práškový cukor vymiešame do peny. Pridáme múku a zľahka primiešame sneh. Cesto si rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovicu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 200 st na 5-10 minút. Do druhej polovice pridáme kakao a taktiež vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Plnka1:
Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. V miske vymiešame práškový cukor spolu so zmäknutým maslom. Pridáme vychladený puding, rum a premiešame elektrickým šľahačom.
Plnka2:
Do misky si pripravíme kokos, ktorý zmiešame v práškovým cukrom. Mlieko zohrejeme skoro na teplotu varu a zalejeme ním kokos.
Do formy srnčí chrbát si položíme svetlé cesto, natrieme vanilkovú plnku. Založíme tmavým kakaovým cestom a do vnútra dáme kokosovú plnku. Obidve cestá potom preložíme a formu zaťažíme. Necháme odpočívať v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň vyklopíme z formy a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili v horúcom kúpeli tak, že sme rozpustili horkú čokoládu a maslo.
Pridal(a): lucika079