pridané 15.11.2013 o 22:02 prečítané 6074x

Vianočný tunel

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Výborný vianočný recept. Koláčik sa môže dozdobiť orechami alebo kandizovaným ovocím :)

Suroviny:

  • Cesto:
  • 5 vajec
  • 100g práškového cukru
  • 20g kakaa
  • 80 g bezlepkovej múky MIX B
  • Plnka1:
  • 2 ks vanilkový puding
  • 500 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • Rum
  • Plnka2:
  • 200g strúhaného kokosu
  • 2 dcl mlieka
  • 2 – 3 lyžice práškového cukru
  • Čokoládová poleva:
  • 100g horkej čokolády
  • 75g masla

Postup:

Žĺtka a práškový cukor vymiešame do peny. Pridáme múku a zľahka primiešame sneh. Cesto si rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovicu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 200 st na 5-10 minút. Do druhej polovice pridáme kakao a taktiež vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Plnka1:
Z mlieka, vanilkového pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. V miske vymiešame práškový cukor spolu so zmäknutým maslom. Pridáme vychladený puding, rum a premiešame elektrickým šľahačom.
Plnka2:
Do misky si pripravíme kokos, ktorý zmiešame v práškovým cukrom. Mlieko zohrejeme skoro na teplotu varu a zalejeme ním kokos.
Do formy srnčí chrbát si položíme svetlé cesto, natrieme vanilkovú plnku. Založíme tmavým kakaovým cestom a do vnútra dáme kokosovú plnku. Obidve cestá potom preložíme a formu zaťažíme. Necháme odpočívať v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň vyklopíme z formy a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili v horúcom kúpeli tak, že sme rozpustili horkú čokoládu a maslo.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.