pridané 19.12.2014 o 23:33 prečítané 7038x
Linecké srdiečka
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Jemné, chuťovo vynikajúce linecké pečivo. Ak ho necháte dobre vychladnúť na plechu, nepoláme sa a nebude sa ani mrviť.
Suroviny:
- 375 g bezlepkovej múky Promix UNI
- 250 g masla
- 125 g práškového cukru
- 1 celé vajce
- 1/2 bal. vanil. cukru
Postup:
Preosejeme múku a práškový cukor, pridáme vanil. cukor a vajce a nakoniec posekané maslo. Rýchlo spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na min. 2 hodiny. Cesto vaľkáme po častiach na hrúbku 4 mm, zvyšok cesta vždy odložíme do chladu, aby sa pri pečení neroztieklo. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Na polovici srdiečok vykrojíme aj stred. Pečieme pri 170°C cca 10 minút. Necháme ich priamo na plechu úplne vychladnúť a až potom ich opatrne preložíme na tanier a naplníme džemom podľa vlastného výberu.
Pridal(a): snov