pridané 5.12.2023 o 20:24 prečítané 331x

Išelské tortičky bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami. Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 1 balenie Novalim linecké cesto bezgluténové chladené
  • 20 g kakaového prášku
  • 20 g mletých mandlí
  • Na plnku:
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL marhuľového lekváru
  • 6 kopcovitých PL mletých vlašských orechov
  • 2 PL rumu
  • Na dokončenie:
  • 150 g horkej čokolády
  • 30 g masla
  • 3-4 PL kokosového oleja
  • Nasekané vlašské orechy na posypanie

Postup:

Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.
Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum a orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.
Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.