Išelské tortičky bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami. Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 1 balenie Novalim linecké cesto bezgluténové chladené
- 20 g kakaového prášku
- 20 g mletých mandlí
- Na plnku:
- 150 g masla izbovej teploty
- 100 g práškového cukru
- 2 PL marhuľového lekváru
- 6 kopcovitých PL mletých vlašských orechov
- 2 PL rumu
- Na dokončenie:
- 150 g horkej čokolády
- 30 g masla
- 3-4 PL kokosového oleja
- Nasekané vlašské orechy na posypanie
Postup:
Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.
Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum a orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.
Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.
Pridal(a): NovalimSK