pridané 19.12.2014 o 10:22 prečítané 7527x
Bielkový suchár
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
keď vám zostanú bielka.... veľmi dobrý vianočný recept
Suroviny:
- 4 bielka
- 140 g prášk. cukru
- 100 g Promix UNI
- 20g muky Jizerka
- 20 g ryžovej muky
- štipka prášku do pečiva
- 100 g orechov
Postup:
Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a po lyžickách pridávame cukor zmiešaný s preosiatou múkou a štipkou prásku do pečiva.Nakoniec pridáme orechy - nemusia byť posekané na drobno. Vyliať do formy na srnčí chrbát alebo chlebovej /vymastenej a vysypanej mukou/ a dať piecť pri 180C cca 20-30 min. Vyklopiť z formy a zabaliť do utierky, nechať stát do druhého dňa. Na druhý deň nakrájať na tenučké plátky a porozkladať na plechy a dať sušiť pri 50C na 15 min /sušila som to 2x/
Sú veľmi chutné a ani sa nelámu.
Pridal(a): natasaf