Bezlepkový kávový zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný slávnostný zákusok nielen k štedrovečernému stolu.
Suroviny:
- Biele cesto:
- 4 bielky
- 150 g kryštálového cukru
- 130 g posekaných orechov
- 50 g hrozienok
- 45g múky Promix Forte
- 3 lyžice oleja
- Tmavé cesto:
- 5 vajec
- 75g práškového cukru
- 75g múky Promix Forte
- 15g kakaa
- džem
- Plnka:
- 4 žĺtky
- 100g kryštálového cukru
- 25g kakaa
- 12g mletej kávy
- 250 g masla
- čokoláda na varenie, 50g tuku
Postup:
Biele cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, orechy posekáme a opražíme, pridáme do snehu s hrozienkami, olejom a zľahka pridávame múku. Plech vymastíme a pomúčime, vylejeme hmotu len na polovičný alebo menší plech a pečieme pri teplote 170°C.
Tmavé cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme múku, žĺtky a kakao, zľahka premiešame. Na väčší plech dáme papier na pečenie, cesto rozotrieme a upečieme. Z upečeného cesta urobíme dve polovice.
Plnka: vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, mletú kávu a nad parou varíme hustú kašu. Po vychladnutí pridáme maslo.
Tmavé cesto natrieme džemom, polovicou krému, zakryjeme bielym cestom. To natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým cestom. Na vrch vyrobíme čokoládovú polevu a posypeme kúskami orechov.
Pridal(a): Reštaurácie pre celiatikov