Bezlepkové zemiakové pagáče
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Ak hľadáte recept na rýchle slané pečenie, práve ste ho našli.
Suroviny:
- 230 g múky Novalim Promix Beta
- 250 g zemiakov
- 20g tapiokového škrobu
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 250 g masla
- 2 ČL soli
- Na potretie:
- 1 - 2 vajcia
- trochu oleja
- Na posypanie:
- celá rasca
- hrubá soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnietačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180°C približne 25 minút.
Pridal(a): NovalimSK