pridané 5.12.2023 o 20:55 prečítané 318x

Bezlepkové medové kocky s marcipánom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Z nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy. Máme však pre vás aj ďalší tip, ako využiť toto obľúbené tradičné cesto bez lepku. Upečte si z neho pláty, pridajte marcipán a ovocný lekvár, nakrájajte a vianočná pochúťka je na svete. Ako vždy, s nami napečiete rýchlo, dobre a jednoducho.

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 1 balenie Novalim medové cesto,
  • 150 g marcipánu,
  • zopár lyžíc červeného lekváru (napr. malinového, ríbezľového a pod.),
  • 150 g horkej čokolády,
  • 30 g tuku do čokolády (napr. kokosového),
  • cukrové ozdôbky

Postup:

Postup:
Chladené medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho pri izbovej teplote asi pol hodinu
povoliť. Potom ho ručne rozmiesime, aby bolo tvarovateľné. Na pracovnej doske, ktorú sme zľahka
pomúčili bezlepkovou múkou Promix, medové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5-7 mm.
Zarovnáme okraje a plát medového cesta upečieme na plechu s papierom na pečenie vo vopred vyhriatej
rúre na 160 °C asi 12 minút.
Po dopečení necháme cesto vychladnúť do vlažna, potom ho prerežeme, aby sme dostali 2 rovanko
veľké pláty (prípadne orežeme do sucha opečené okraje).
Jeden plát cesta potrieme lekvárom, naň potom položíme marcipán, ktorý sme vyvaľkali presne na
veľkosť medových plátov. Prikryjeme ho druhým plátom cesta, ktorý sme spodnou stranou tiež potreli
lekvárom.
Takto pripravené naplnené pláty zaťažíme aspoň na hodinu-dve drevenou doskou. Potom ich
nakrájame na kocky veľké asi 2,5 x 2,5 cm, poukladáme na mriežku a pooblievame roztopenou čokoládou
zmiešanou s tukom. Na povrchu ich môžeme ozdobiť cukrovými ozdôbkami alebo zo zvyšku marcipánu
vykrojenými ozdôbkami. Medové kocky necháme na mriežke úplne zaschnúť.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.