pridané 5.12.2018 o 12:45 prečítané 4788x
Bezlepkové kokosové ježe
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Dobrotka, ktorá ostane dlho šťavnatá :)
Suroviny:
- Cesto:
- 480 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 3 celé vajcia
- 5 lyžíc med
- ½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana
- 100 g rastlinný tuk
- Poleva:
- 250 g rastlinný tuk na polevy
- 200 ml rum alebo uvarená voda s esenciou
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana
- 250 g práškový cukor
- Dodatky:
- 300 g kokos na obaľovanie
Postup:
1. V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
2. Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 25 minút do zlatista.
3. Horúce ježe pokrájame na menšie obdĺžniky.
Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao a dobre premiešame.
2. V kakaovej zmesi namáčame po 2 ks obdĺžniky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v miske s kokosom.
Pridal(a): Michaela66