pridané 5.12.2018 o 12:45 prečítané 4788x

Bezlepkové kokosové ježe

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Dobrotka, ktorá ostane dlho šťavnatá :)

Suroviny:

  • Cesto:
  • 480 g Cake mix Liana
  • 250 g práškový cukor
  • 3 celé vajcia
  • 5 lyžíc med
  • ½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana
  • 100 g rastlinný tuk
  • Poleva:
  • 250 g rastlinný tuk na polevy
  • 200 ml rum alebo uvarená voda s esenciou
  • 2 lyžice Kakao tmavé Liana
  • 250 g práškový cukor
  • Dodatky:
  • 300 g kokos na obaľovanie

Postup:

1. V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
2. Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 25 minút do zlatista.
3. Horúce ježe pokrájame na menšie obdĺžniky.


Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao a dobre premiešame.
2. V kakaovej zmesi namáčame po 2 ks obdĺžniky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v miske s kokosom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.