Bezlepková Doboška
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Máte radi Dobošové rezy – Dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi jednoduchý, pretože na jeho prípravu sme použili naše chladené linecké cesto, ktoré vám uľahčí pečenie.
Suroviny:
- 3 balenia bezlepkového lineckého cesta Novalim
- Na krém:
- 50 g vanilkového pudingu
- 40 ml mlieka
- 200 g kryšt. cukru
- 2 žĺtky
- 200 g horkej čokolády
- 300 g mäkkého masla
- 100 g pr. cukru
- 200 g horkej čokolády
- 4 PL oleja na polevu
Postup:
Linecké cestá Novalim vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote pol hodinu postáť. Potom ich spolu premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Tie rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré ukladáme na opačnú stranu plechu na papier na pečenie. Postupne po jednom ich pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Cesto pečieme kratšie, z rúry ho vyberieme, kým je ešte svetlé, inak obschne a môže sa lámať.
Na krém uvaríme puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť. Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový krém a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.
Pridal(a): NovalimSK