pridané 12.11.2020 o 11:07 prečítané 1614x

Bezlepková Doboška

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

priemerná

Máte radi Dobošové rezy – Dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi jednoduchý, pretože na jeho prípravu sme použili naše chladené linecké cesto, ktoré vám uľahčí pečenie.

Suroviny:

  • 3 balenia bezlepkového lineckého cesta Novalim
  • Na krém:
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 40 ml mlieka
  • 200 g kryšt. cukru
  • 2 žĺtky
  • 200 g horkej čokolády
  • 300 g mäkkého masla
  • 100 g pr. cukru
  • 200 g horkej čokolády
  • 4 PL oleja na polevu

Postup:

Linecké cestá Novalim vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote pol hodinu postáť. Potom ich spolu premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Tie rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré ukladáme na opačnú stranu plechu na papier na pečenie. Postupne po jednom ich pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Cesto pečieme kratšie, z rúry ho vyberieme, kým je ešte svetlé, inak obschne a môže sa lámať.
Na krém uvaríme puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť. Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový krém a napokon aj roztopenú čokoládu. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.