pridané 13.11.2007 o 20:24 prečítané 2408x
Želatínová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Cesto:
- 3 vajcia
- 120g práškového cukru
- 60g zemiakovej múčky
- pol kypriaceho prášku do pečiva
- 2 balíčky čeveného tortového želé
- 2 konzervy mandarínok
- ríbezľový lekvár/malinový alebo nejaký pikantný/
- Plnka:
- 50g masla
- 100g práškového cukru
- 3 dl mlieka
- 1 Zlatý klas
- šľahačka v prášku na ozdobu
Postup:
Pripravíme si klasické piškótové cesto.Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme upiecť asi na 180 stupňov.
necháme vychladnúť.Potom cesto rozkrojíme napoly a naplníme.Plnku si pripravíme tak, že uvaríme puding, necháme vychladnúť.Vymiešame si maslo s cukrom a primiešame puding a nakoniec naplníme tortu.Vrch torty natrieme lekvárom a poukladáme mandarínky.Tortu zavrieme do tortovej formy.Uvaríme želatínu podľa návodu na obale a zalejeme tortu.Necháme stuhnúť a potom môžme ozdobiť šľahačkou.
Pridal(a): Systém