pridané 15.10.2007 o 07:34 prečítané 1894x
Zapečené jablká
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- jablká,
- vlašské orechy,
- trošku masla,
- šťavu z pomarančov,
- akýkoľvek lekvár (najčastejšie používam ríbezľový),
- škorica,
- vanilkový cukor.
Postup:
Umyté jablká ošúpeme, rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky ríbezľového lekváru a lyžičku potlčených vlašských orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká poukladáme do jánskej misy a podlejeme pomarančovou šťavou. Pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.
Pridal(a): Systém