ZAMATOVÁ ROLÁDA
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 6 vajec 5 PL kryštálového cukru 3 PL kakaa PLNKA: 0,5 litra mlieka 1 zlatý klas 250 g masla vanilkový cukor 5 PL práškového cukru 2 PL kakaa
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom na sneh, postupne pridáme žĺtka, sódu a kakao. Cesto vylejeme na papier na pečenie. Upečieme a prenesieme na vlhkú utierku a stočíme. Keď vychladne, papier stiahneme z plátu. V mlieku rozmiešame zlatý klas, uvaríme na hustú kašu. Do vlažnej vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Do 1 dáme vanilku, do druhej kakao + práškový cukor. Na plát natrieme bledú, potom tmavú plnku a zvinieme. Polejeme čokoládou. Dáme schladiť.
Pridal(a): lubinka
Diskusia k receptu (3)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Mária Hricová
- pridané:
- 12:33 13.11.2007
Lubinka, napis, prosim Ta, co je na priprave narocne - ma to tendenciu lamat sa? (Aby som sa to nemusela ucit na vlastnyvh chybach:))
-
-
napísal:
- používateľ:
- lubinka
- pridané:
- 17:45 13.11.2007
Ahoj Majka, plat sa vobec nelame, ale papier ide z neho dost tazko dole, zvycajne aj s kusom cesta. Ale neboj, ak poriadne navlhcis utierku a nechas to v tom zvinute aj vychladnut, tak by to malo ist v pohode dole. Cesto pocas pecenia dost narastie, ale potom splasne - ma to tak byt, nestrachujte sa, co z toho bude. Celej rodine velmi chuti, na oslavy si ju vsetci ziadaju. Napis, ako sa Ti vydarila. Drzim palce. Dobru chut:)
-
-
napísal:
- používateľ:
- BrigiB
- pridané:
- 12:42 30.3.2016
Ahoj,chcem sa spýtať zlatý klas neobsahuje lepok?