VINOVE KEKSIKY - obojake
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Vinove keksiky sa daju robit z jedneho cesta aj slane aj sladke !
Suroviny:
- CESTO:
- 1 HERA / smetol, helia.../
- 250g Promix FORTE
- 2 PL kukuricnej muky * PL-polievková lyzica
- 1 PL ryzovej muky
- 6 PL bieleho vina
- 0,5 CL XANTANOVEJ GUMY * CL-cajova lyzicka
Postup:
Vsetky prisady zmiesame v mise na tuhsie cesto a odlozime do chladnicky asi na 1 hodinu. Na pomucenej doske rozvalkame asi na hrubku 0,4 -0,5 mm a vykrajujeme formickami rozne tvary. Pecieme vo vyhriatej rure /220´´C/ asi 10minut. Pokial nie su do ruzova.
SLADKE - po upeceni hned obalujeme v zmesi cukru /praskovy s vanilkovym/
SLANE - este pred vlozenim do rury kolaciky potrieme rozslahanym vajickom a posypeme postruhanym tvrdym syrom, rascou, alebo SOLCANKOU a az potom vlozime do rury upiect.
PRAJEM vsetkym DOBRY SMAK !!!
P.S.: To vino tam vobec nevadi ani detom - je to moc dobre aj po 2-3 tyzdnoch . Mam to vyskusane a je to na nerozoznanie od "normalnych" kolacikov.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: zupal
Pridal(a): zuzanab