pridané 18.4.2008 o 16:23 prečítané 2556x

Viedenské krémové rezy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 150g mletých orechov
  • Pol krypiaceho prášku do pečiva
  • 1 polievkovú lyžicu bezlepkovej múky
  • Plnka:
  • 300ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125g masla
  • Poleva:
  • Šťava z citróna
  • 100g práškového cukru
  • 1 lyžicu horúcej vody

Postup:

Bielky vyšľaháme, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.Do snehu postupne zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka vmiešame orechy zmiešané s múkou a kypriacim práśkom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Po upečení okamžite uvoľníme cesto z plechu.Celý plát pozdĺžne prekrojíme na 4 rovnaké diely a necháme vychladnúť. Zozlatého klasu, mlieka a vanilkvého cukru uvaríme hustý puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý puding.Nakrájané pláty natrieme plnkou a navzájom spojíme.Odložíme na 2 hodiny. Citrónová šťava, voda a cukor sa poriadne zmieša a natrie rovnomerne na koláč a dá sa stuhnúť.

Pridal(a): lucika

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.