pridané 18.4.2008 o 16:23 prečítané 2556x
Viedenské krémové rezy
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Cesto:
- 4 vajcia
- 150g mletých orechov
- Pol krypiaceho prášku do pečiva
- 1 polievkovú lyžicu bezlepkovej múky
- Plnka:
- 300ml mlieka
- 1 Zlatý klas
- 50g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125g masla
- Poleva:
- Šťava z citróna
- 100g práškového cukru
- 1 lyžicu horúcej vody
Postup:
Bielky vyšľaháme, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.Do snehu postupne zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka vmiešame orechy zmiešané s múkou a kypriacim práśkom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Po upečení okamžite uvoľníme cesto z plechu.Celý plát pozdĺžne prekrojíme na 4 rovnaké diely a necháme vychladnúť. Zozlatého klasu, mlieka a vanilkvého cukru uvaríme hustý puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý puding.Nakrájané pláty natrieme plnkou a navzájom spojíme.Odložíme na 2 hodiny. Citrónová šťava, voda a cukor sa poriadne zmieša a natrie rovnomerne na koláč a dá sa stuhnúť.
Pridal(a): lucika