pridané 8.3.2013 o 14:16 prečítané 9887x

Veterníky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

priemerná

Podľa návodu upečieme veterníky a naplníme dvoma plnkami a polejeme polevou...sú vynikajúce...

Suroviny:

  • Cesto:
  • 3 dcl vody
  • Trochu soli
  • 15 dkg palmarínu
  • 6 celých vajec
  • 22dkg múky farina
  • I.plnka:
  • 6 dcl mlieka
  • 10 dkg múky farina
  • 1 vanilka
  • 4 žĺtky
  • 10 dkg kryšt. Cukru
  • Uvaríme kašu. Vyšlaháme 4 bielka a pridáme 14 dkg cukru a vychladnutou kašou spojíme.
  • II.plnka-karamelová:
  • 20 dkg kryš. Cukru upálime na karamel, pridáme 2 šlahačky a necháme to povariť. Odstavíme to, prikryjeme a také vrelé dáme do chladničky na noc stáť. Ráno vyšľaháme na malých obrátkach (len na dvojke).
  • Poleva:
  • 10 dkg kryš.cukru upálime, pridáme pol dcl vody, rozpustíme a vlejeme do 10 dkg práškového cukru a dáme 15 kvapiek oleja a dobre vymiešame.

Postup:

Cesto:Vodu, soľ a palmarín dáme variť pokiaľ sa palmarín nerozpustí. Potom pridáme múku a varíme až do hladkého cesta. Odstavíme zo sporáka a pridáme 6 vajec, ale po jednom a každé musíme dobre vymiešať. Hneď aj keď je to teplé treba dať do sášku a tvarovať na plechu. Piecť pri 250 stupňoch 15 minút,ale trúba sa nesmie otvárať a treba tam dať vodu. Musíte pozerať len cez okienko.

Ked budú upečené a vychladnuté rozkrojíme ich a naplníme plnkou I a II, a to tak,že naplníme cukrársky mešec plnkouI a potom plnkou II. a naplníme veterníky..nakoniec ich postriekame polevou a dobrú chuť!

Pridal(a): oliverko

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.