pridané 8.3.2013 o 14:16 prečítané 9887x
Veterníky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Podľa návodu upečieme veterníky a naplníme dvoma plnkami a polejeme polevou...sú vynikajúce...
Suroviny:
- Cesto:
- 3 dcl vody
- Trochu soli
- 15 dkg palmarínu
- 6 celých vajec
- 22dkg múky farina
- I.plnka:
- 6 dcl mlieka
- 10 dkg múky farina
- 1 vanilka
- 4 žĺtky
- 10 dkg kryšt. Cukru
- Uvaríme kašu. Vyšlaháme 4 bielka a pridáme 14 dkg cukru a vychladnutou kašou spojíme.
- II.plnka-karamelová:
- 20 dkg kryš. Cukru upálime na karamel, pridáme 2 šlahačky a necháme to povariť. Odstavíme to, prikryjeme a také vrelé dáme do chladničky na noc stáť. Ráno vyšľaháme na malých obrátkach (len na dvojke).
- Poleva:
- 10 dkg kryš.cukru upálime, pridáme pol dcl vody, rozpustíme a vlejeme do 10 dkg práškového cukru a dáme 15 kvapiek oleja a dobre vymiešame.
Postup:
Cesto:Vodu, soľ a palmarín dáme variť pokiaľ sa palmarín nerozpustí. Potom pridáme múku a varíme až do hladkého cesta. Odstavíme zo sporáka a pridáme 6 vajec, ale po jednom a každé musíme dobre vymiešať. Hneď aj keď je to teplé treba dať do sášku a tvarovať na plechu. Piecť pri 250 stupňoch 15 minút,ale trúba sa nesmie otvárať a treba tam dať vodu. Musíte pozerať len cez okienko.
Ked budú upečené a vychladnuté rozkrojíme ich a naplníme plnkou I a II, a to tak,že naplníme cukrársky mešec plnkouI a potom plnkou II. a naplníme veterníky..nakoniec ich postriekame polevou a dobrú chuť!
Pridal(a): oliverko