Venčeky z odpaľovaného cesta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Venčeky z odpaľovaného cesta
Suroviny:
- 2 dcl vody
- 17 dkg masla (palmela)
- 22dkg múka Promix Uni
- 6 celé vajcia
- Soľ
- Polovica prášku do pečiva
- PLNKA
- 1,2 litra mlieka
- 40 dkg kryštálového cukru
- 15 dkg maizéna (zlatý klas)
- 4 vajcia
- 1 vanilka
Postup:
Vodu s maslom a soľou dáme variť. Keď vrie, vysypeme múku a troška necháme povariť. Odstavíme a ručným mixérom zamiešame celé vajcia a prášok do pečiva. Malo by vzniknúť hladké a lesklé cesto. Ešte teplé cesto dáme do sáčku so zdobítkom a na pomastený plech potom striekame venčeky. Pred tým, než dáme piecť do rúry plech pokropíme studenou vodou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre, probližne na 220°C asi 25 – 30 minút. Počas prvých 15 minút rúru neotvárame, lebo venčeky spadnú. Ihneď po upečení ich ostrým nožom rozkrájame na polovicu. Po vychladnutí ich naplníme vanilkovým krémom.
PLNKA: 1 liter mlieka, 20 dkg cukru a vanilku dáme variť. 2 dcl mlieka, 4 žĺtka a 15 dkg maizény rozmiešame a zavaríme do mlieka. Pridáme trošku rumu, alebo rumovej esencie. Biekla a 20 dkg cukru ušľaháme do tuhého snehu a zamiešame do horúceho krému.
Pridal(a): zuzanab