pridané 28.11.2014 o 23:20 prečítané 3523x

Venčeky z odpaľovaného cesta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

náročná

Venčeky z odpaľovaného cesta

Suroviny:

  • 2 dcl vody
  • 17 dkg masla (palmela)
  • 22dkg múka Promix Uni
  • 6 celé vajcia
  • Soľ
  • Polovica prášku do pečiva
  • PLNKA
  • 1,2 litra mlieka
  • 40 dkg kryštálového cukru
  • 15 dkg maizéna (zlatý klas)
  • 4 vajcia
  • 1 vanilka

Postup:

Vodu s maslom a soľou dáme variť. Keď vrie, vysypeme múku a troška necháme povariť. Odstavíme a ručným mixérom zamiešame celé vajcia a prášok do pečiva. Malo by vzniknúť hladké a lesklé cesto. Ešte teplé cesto dáme do sáčku so zdobítkom a na pomastený plech potom striekame venčeky. Pred tým, než dáme piecť do rúry plech pokropíme studenou vodou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre, probližne na 220°C asi 25 – 30 minút. Počas prvých 15 minút rúru neotvárame, lebo venčeky spadnú. Ihneď po upečení ich ostrým nožom rozkrájame na polovicu. Po vychladnutí ich naplníme vanilkovým krémom.

PLNKA: 1 liter mlieka, 20 dkg cukru a vanilku dáme variť. 2 dcl mlieka, 4 žĺtka a 15 dkg maizény rozmiešame a zavaríme do mlieka. Pridáme trošku rumu, alebo rumovej esencie. Biekla a 20 dkg cukru ušľaháme do tuhého snehu a zamiešame do horúceho krému.

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.