pridané 25.1.2008 o 22:42 prečítané 3851x
Vatový zákusok s citrónovým krémom
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 140 g maizeny(solamyl), 1/2 balíčka prášku do pečiva Dr. Oetker
- Krém: 500 ml vody, 2 lyžičky kryštálového cukru, 4 vajcia, kôra a šťava z 2 citrónov, 4 lyžice maizeny, 200 g práškového cukru, postrúhaná čokoláda
Postup:
Cukor a vajíčka šľaháme nad parou do zhustnutia, potom odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.Potom pridáme maizenu a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom a upečieme.
Krém:
Polovicu vody uvaríme s kryštálovým cukrom, v ostatnej rozmiešame žĺtky, citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a maizenu. Zmes za stáleho miešania vlejeme do vriaceho sirupu a uvaríme hustý puding. Ešte teplý ho vylejeme na upečené cesto a rovnomerne rozotrieme.
Z bielkov s práškovým cukrom ušľaháme nad parou tuhý sneh, natrieme ho na vlažný krém a celý povrh posypeme postrúhanou čokoládou. Dáme do chladu stuhnúť a pokrájame.
Pridal(a): Jana