Valentínske srdiečkové tortičky bez lepku s krémom tiramisu
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Sviatok svätého Valentína je za dverami a vy isto premýšľate, aký darček kúpiť pre svojich blízkych. Čo takto namiesto nákupov pripraviť milé pohostenie v podobe valentínskych minitortičiek? Korpus, pripravený z nášho bezgluténového chladeného medového cesta, sme jemne namočili v káve, vyplnili lahodným krémom tiramisu a poliali čokoládou. Dozdobené lístkami mäty a čerstvými malinami vyzerali slávnostne a chutili naozaj skvelo. Upečiete si ich aj vy?
Suroviny:
- 1 balenie Novalim bezgluténové cesto medové
- 5 žĺtkov
- 100 g krupicového cukru
- 500 g mascarpone
- Na dokončenie:
- Horká čokoláda (roztopená)
- Maliny
- Lístky mäty alebo bazalky
Postup:
Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme srdiečka rovnakej veľkosti a ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
Medzitým si pripravíme tiramisu krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Na upečené a vychladnuté medové srdiečka cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém. Na prvú vrstvu krému položíme druhé srdiečko a postup zopakujeme. Povrch tretieho srdiečka pofŕkame roztopenou čokoládou. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty alebo bazalky.
Pridal(a): NovalimSK