pridané 25.3.2024 o 10:21 prečítané 274x

Valentínske perníkové srdiečka bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka. Využili sme na to naše bezlepkové chladené medové cesto, poliali sme ich kvalitnou horkou čokoládou a ozdobili lyofilizovanými malinami. Takýmto vlastnoručne upečeným darčekom svojich blízkych isto očaríte.

Suroviny:

  • 1 balenie Novalim bezgluténové cesto medové
  • Kvalitná horká čokoláda (aspoň 200 g)
  • Kokosový olej bez vône (prípadne Cera)
  • Rozdrvené lyofilizované maliny alebo jahody

Postup:

Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme väčšie srdiečka a ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
Čokoládu spolu s tukom si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť. Upečené a vychladnuté srdiečka namáčame do čokolády, prípadne ich celé čokoládou polejeme. Uložíme na mriežku a necháme čokoládu zaschnúť. Keď je už mierne stuhnutá, posypeme lyofilizovanými malinami.
Necháme úplne stuhnúť. Skladujeme ideálne v plechovej dóze.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.