Valentínska torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g Promix UNi
- 2 lyžice kakaa
- pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 200g čerešní alebo jahody
- 1 tortové želé/Dr.Oetker/
- 100ml vody
- 1 šľahačka v prášku
- 100ml mlieka
- 1 lyžička kakaa
- 2 lyžice práškového cukru
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao a kypr.prášok a sneh a všetko spolu vymiešame.Dáme na plech vyložený papierom na pečenie veľosti asi 30krát 40cm.Upečieme.Vykôstkované čerešne alebo roztlačené jahody dáme rozvariť na miernom ohni a potom pridáme vodu, v ktorej rozmiešame tortové želé a cukor.Uvaríme a necháme vychladnúť.Potom to natrieme na jeden korpus, v ktorom sme predtým vykrojili srdiečka, ale ponechali sme ich v korpuse.Šľahačku vyšlaháme len zo 100ml mlieka a potom polovicu dáme do cukrárenského vrecúška a do druhej časti zašlaháme kakao.Na druhú čast natrieme šľahačku striedavo jednu svetlú a jednu tmavú a potom na to dáme korpus so želatínovou plnkou.Nakoniec vypichneme srdiečka nožom a posypeme postrúhanou čokoládou zmiešanú s cukrom.
Pridal(a): Systém